NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Over NTFU » Belangenbehartiging   |  Inloggen

Samen sterk
 
Door de toenemende populariteit van de wielersport wordt het thema belangenbehartiging ook van grotere betekenis voor de NTFU. Onder belangenbehartiging verstaan we het bewaken en creëren van de randvoorwaarden die nodig zijn om de wielersport te kunnen beoefenen of verder te stimuleren. Concreet gaat het om de volgende onderwerpen:
  • Toestemming van wegbeheerders, overheden en/of terreinbeheerders om wielersportevenementen te organiseren
  • Een voor mountainbikers toegankelijke openbare (groene) ruimte dan wel bereikbare, attractieve en duurzame mountainbikeroutes
  • Een voor wielersporters en overige weg/bosgebruikers veilige sportomgeving. Zowel fysiek als sociaal, zowel op de openbare weg als in het veld
  • Een positief (verbeterd) imago van de wielersporter bij andere weggebruikers, recreanten, buitensporters, natuurbeherende organisaties en overheden
Kort door de bocht; om mooie toertochten te kunnen blijven organiseren hebben we toestemming of vergunningen nodig; om in clubverband trainingsritjes te maken is veiligheid op de openbare weg van belang; om te kunnen mountainbiken moet het bos toegankelijk zijn en/of moeten er goede routes liggen. Allemaal randvoorwaarden die we vaak alleen kunnen realiseren met externe partijen, onze stakeholders.

Samenwerken
Dit betekent dat de NTFU veel gaat investeren in samenwerkingsrelaties. Samenwerken om kennis te ontwikkelen waarmee de wielersport veiliger gemaakt kan worden, samenwerken in het kader van een brede promotie van gedragsregels en samenwerken met andere buitensportbonden om te lobbyen voor meer ruimte en routes voor buitensporters. De NTFU kan alleen een interessante samenwerkingspartner zijn als zij zelf ook iets te bieden heeft. Bijvoorbeeld expertise op het gebied van de organisatie van veilige evenementen, (markt)informatie over haar achterban, informatie over de aanleg van mtb-routes, de inzet van communicatiemiddelen en mogelijk zelfs beperkte inzet van eigen verworven financiele middelen. Op deze wijze wil de NTFU de komende jaren haar steentje bijdragen aan een nog beter wielersportklimaat.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling ledenservice van de NTFU.

 


Artikelen
 

​Take care of your trails

vrijdag 16 februari 2018
​Take care of your trails IMBA Europe organiseert in het weekend van 7 en 8 april het ‘take care of your trails’ weekend. Een groot gecoördineerd onderhoudsevent om aandacht voor vrijwilligerswerk op MTB-routes te vragen.

Lees meer >>

NTFU organiseert MTB-kennisdag

woensdag 4 oktober 2017
NTFU organiseert MTB-kennisdag NTFU organiseert samen met Tracks & Trails, IMBA Europe en Specialized de tweede MTB-kennisdag voor meestervrijwilligers.

Lees meer >>

Eerste trailawards uitgereikt

maandag 3 juli 2017
Eerste trailawards uitgereikt In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBroutes.nl en Cube werden dit jaar de eerste DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Er werden in 6 categorieën prijzen uitgereikt.

Lees meer >>

Stem op je favoriete mountainbike trail

dinsdag 25 april 2017
Stem op je favoriete mountainbike trail In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes worden in juni 2017 de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt.

Lees meer >>

Manifest Buitensport aangeboden

dinsdag 14 maart 2017
Manifest Buitensport aangeboden Er moet meer regie komen van de overheid op de combinatie buitensport en natuur. Daarom is het Manifest 'Naar buitensport en natuur voor iedereen' aangeboden aan de politiek.

Lees meer >>

Heeft Nederland de beste MTB-community van Europa?

maandag 23 januari 2017
Heeft Nederland de beste MTB-community van Europa? Onderhoud jij of jouw vereniging een MTB-route? Meld je dan aan voor het 'Take Care of Your Trails' weekend. 

Lees meer >>

Trail update augustus

vrijdag 26 augustus 2016
Trail update augustus Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard?

Lees meer >>

Hoe passeer je paard en ruiter?

maandag 15 augustus 2016
Hoe passeer je paard en ruiter? Veel mountainbikers weten niet precies wat te doen als ze een ruiter op het bospad tegenkomen. Wist je bijvoorbeeld dat een paard een zichtveld van bijna 360 graden heeft en je dus al van achteren ziet naderen? 

Lees meer >>

Kwaliteitslabel NTFU wordt de norm in Zuid-Limburg

vrijdag 29 april 2016
Kwaliteitslabel NTFU wordt de norm in Zuid-Limburg Onder de naam Velo-t werken de tien grootste toertochten in Zuid-Limburg samen voor afstemming van data en routes en uitwisseling van kennis en kunde. In 2016 breidt Velo-t haar activiteiten verder uit met de kwaliteits-controle van de NTFU.

Lees meer >>

Nieuwe campagne: Ruimte voor elkaar

donderdag 7 april 2016
Nieuwe campagne: Ruimte voor elkaar Sportbonden en natuurorganisaties hebben de handen ineen geslagen. Met de nieuwe ‘Buitencode’ willen zij de omgang tussen bezoekers van natuurgebieden op een positieve manier beïnvloeden.

Lees meer >>

NTFU deelt expertise

maandag 12 oktober 2015
NTFU deelt expertise Wat is de waarde van de fietser? Deze vraag staat morgenmiddag centraal bij het symposium Bikenomics in Utrecht. De NTFU verzorgt een workshop over de economische betekenis van de wielersporter.
 

Lees meer >>

Kennisdag MTB routes

donderdag 17 september 2015
Kennisdag MTB routes Op zaterdag 7 november organiseren we voor de eerste keer een Kennisdag MTB routes. Op het programma staan kennisuitwisseling en praktische workshops. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Lees meer >>

Buitensport, gastvrijheid en natuur: samen sterker!

donderdag 6 augustus 2015
Buitensport, gastvrijheid en natuur: samen sterker! Onder deze titel organiseerde Stichting Probos een werkconferentie. Het primaire doel hiervan was om personen en organisaties uit deze drie sectoren met elkaar in contact te laten komen en zo een eerste stap te zetten naar de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten en diensten voor buitensporters.
 

Lees meer >>

Natuurmonumenten pakt samen met mountainbikers fietsroute aan

donderdag 21 mei 2015
Natuurmonumenten pakt samen met mountainbikers fietsroute aan Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is weer een stuk veiliger en duurzamer. Natuurmonumenten heeft samen met een werkgroep van fanatieke mountainbikers de route aangepakt en daar profiteren alle bezoekers van.

Lees meer >>

Europese MTB enquête : Help us Help You!

donderdag 2 april 2015
Europese MTB enquête : Help us Help You! IMBA Europe lobbyt in Europa voor de toegankelijkheid van mountainbike trails, voor betere samenwerking met landeigenaren en meer investeringen in de mountainbike sport. Om dit werk goed te kunnen doen, is het belangrijk om te weten wat jij als mountainbiker wilt, wie je bent, en wat je drijfveren zijn.

Lees meer >>

Sport en Provinciale Statenverkiezingen

maandag 16 maart 2015
Sport en Provinciale Statenverkiezingen Op 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Voor de sport niet onbelangrijk. Provincies houden zich o.a. bezig met de inrichting van de omgeving. En scheppen daarmee de voorwaarden voor sporten en bewegen!

Lees meer >>

VoorZorg Advies voor een veilig evenement

donderdag 5 maart 2015
VoorZorg Advies voor een veilig evenement Veiligheid is belangrijk bij toertochten. De Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft daarom in samenwerking met oa de NTFU een online tool ontwikkeld.

Lees meer >>

Invoering MTB-vignet voor Utrechtse Heuvelrug

maandag 9 februari 2015
Invoering MTB-vignet voor Utrechtse Heuvelrug Met ingang van 1 februari is in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug een MTB-vignet ingevoerd. De inkomsten die met het vignet worden gegenereerd komen ten goede aan het onderhoud en uitbreiding van het netwerk.

Lees meer >>

Samen aan de slag!

vrijdag 12 december 2014
Samen aan de slag! De resultaten van de grote natuur enquête werden eind november gepresenteerd. Een van de conclusies is dat Natuurmonumenten de komende jaren steeds vaker de regie over haar natuurgebieden aan de achterban zal overlaten.

Lees meer >>

Petitie buitensport heeft nog niet het gewenste effect

vrijdag 24 oktober 2014
Petitie buitensport heeft nog niet het gewenste effect Minister Schippers informeerde onlangs de Tweede Kamer over haar sportbeleid en refereerde kort aan de lobby van het Actieplan Ruimte voor Buitensport waar de NTFU deel van uit maakt.
 

Lees meer >>

Nightriding... toegangsregels

donderdag 23 oktober 2014
Nightriding... toegangsregels Ok, we begrijpen dat het een zekere kick geeft om in het donker met 1000 lumen een rondje te rijden over je favoriete trails…..Maar check alsjeblieft eerst even de toegangsregels van het gebied waarin je fietst. 

Lees meer >>

Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg werkt

maandag 20 oktober 2014
Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg werkt Onlangs is het Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg geëvalueerd. Het beleid heeft zijn vruchten afgeworpen. De communicatie is verbeterd, tochten vinden beter verspreid plaats en het aantal klachten is afgenomen.

Lees meer >>

Grote Natuur Enquête van Natuurmonumenten

maandag 29 september 2014
Grote Natuur Enquête van Natuurmonumenten Natuurmonumenten is benieuwd naar jouw mening en heeft daarom een enquête opgesteld over het spanningsveld tussen natuurbeleving en natuurbescherming.

Lees meer >>

De Echte Wielrenner laat van zich horen

donderdag 18 september 2014
De Echte Wielrenner laat van zich horen Door rood rijden, afval laten slingeren, agressief inhalen en op kop te hard rijden; gedrag waar het grootste deel van wielrennend Nederland zich aan stoort bij andere wielrenners. Jij vast ook en daar kun jij nu wat aan doen!

Lees meer >>

Nederland telt 815.000 wielersporters

maandag 8 september 2014
Nederland telt 815.000 wielersporters De omvang van de groep Nederlanders die actief is op racefiets, mountainbike of een andere sportieve fiets is sinds 2009 toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU en beursorganisator Bike MOTION Benelux.

Lees meer >>
12
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer