NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Bauke Mollema Tocht en Le Champion ambitieus

maandag 18 mei 2015
Bauke Mollema Tocht en Le Champion ambitieus Profrenner Bauke Mollema en organisator van sportevenementen Le Champion slaan de handen ineen. Het resultaat is de Bauke Mollema Tocht op 9 augustus.

Lees meer >>

Start2Bike, in 4 trainingen beter op de fiets

vrijdag 15 mei 2015
Start2Bike, in 4 trainingen beter op de fiets In het weekend van 6 en 7 juni gaat de speciale Touredtie van Start2Bike van start. Ben of ken jij iemand die onlangs gestart is met wielrennen of onze sport wil proberen? Lees dan verder.

Lees meer >>

Maserati ondersteunt de KlimClassic

donderdag 7 mei 2015
Maserati ondersteunt de KlimClassic Het Italiaanse automerk Maserati gaat in navolging van het Verenigd Koninkrijk ook in Nederland de sportieve fietser ondersteunen. Afgelopen week tekende Maserati een overeenkomst met KlimClassic.

Lees meer >>

In Memoriam | Oscar Willems: 19 februari 1930 – 28 april 2015

donderdag 7 mei 2015
In Memoriam | Oscar Willems: 19 februari 1930 – 28 april 2015 Op 28 april 2015 is Oscar Willems, als laatste van de vier oprichters van de huidige NTFU, overleden. Oscar is 85 jaar geworden.

Lees meer >>

De heetste wielertocht van Nederland

maandag 4 mei 2015
De heetste wielertocht van Nederland Op woensdag 20 mei 2015 organiseert Ruiten Drie het wielerevenement de ‘Hel van Twente’. Met jaarlijks zo’n 1500 deelnemers is het de grootste midweekse toertocht van Nederland.

Lees meer >>

NTFU-Congres 2015 Diversiteit in de Wielersport

maandag 4 mei 2015
NTFU-Congres 2015 Diversiteit in de Wielersport Op 6 juni aanstaande vindt het jaarlijkse NTFU Congres plaats op Papendal. Het congres is dé ontmoetingsplek voor het bestuurlijk en technisch kader van onze vereniging. Een dag die je niet mag missen!

Lees meer >>

WV de Rouleurs organiseert klimtijdrit in…. Breda!

donderdag 30 april 2015
WV de Rouleurs organiseert klimtijdrit in…. Breda! Boven het nieuwe treinstation van Breda is een parkeerdek waar auto’s via een hellingbaan terecht kunnen. WV de Rouleurs organiseerde een klimtijdrit op deze hellingbaan!

Lees meer >>

Tips & Tricks... Overtraining

vrijdag 24 april 2015
Tips & Tricks... Overtraining Overtraining kan bij iedere sporter voorkomen die drie keer of vaker in de week intensief traint. Maar wat is overtraining en hoe herken je het? Hoe kom je er van af en beter nog: hoe is het te voorkomen?

Lees meer >>

De Lotto draagt in 2014 bijna 43 miljoen euro af aan NOC*NSF

donderdag 23 april 2015
De Lotto draagt in 2014 bijna 43 miljoen euro af aan NOC*NSF Namens NOC*NSF heeft voorzitter André Bolhuis uit handen van ambassadeur van De Lotto Pieter van den Hoogenband een cheque van 42,7 miljoen euro overhandigd gekregen ten behoeve van de sport.

Lees meer >>

Bloeiende tulpenvelden tijdens Fiets4Daagse Hoorn

donderdag 23 april 2015
Bloeiende tulpenvelden tijdens Fiets4Daagse Hoorn In de komende meivakantie vindt de 7e editie Fiets4Daagse Hoorn plaats van zaterdag 2 t/m dinsdag 5 mei. De bloeiende tulpenvelden kun je bij de komende editie niet missen.

Lees meer >>

Mountainbiken in de zomer!

dinsdag 21 april 2015
Mountainbiken in de zomer! Toerfietsclub Voek organiseert op zaterdag 6 juni samen met MTB team Granny Gear een MTB zomertoertocht vanuit Nijkerk met afstanden van 35, 55, 75 en 105 km. Nieuw is de 105 km route die alleen met GPS apparatuur kan worden gereden.

Lees meer >>

Lancering campagne ‘Gebruik je kop, helm op!’ tijdens AGR

vrijdag 17 april 2015
Lancering campagne ‘Gebruik je kop, helm op!’ tijdens AGR In 2013 belandden ruim 6.000 wielersporters op de Eerste Hulp. Eén op de vijf moest behandeld worden voor hoofd- of hersenletsel. Daarom brengen we de campagne ‘Gebruik je Kop, Helm op’ weer onder de aandacht.

Lees meer >>

1x de Giro en 5x de Tour in één parcours

donderdag 16 april 2015
1x de Giro en 5x de Tour in één parcours Het parcours van 'De Omloop van Rotterdam' wordt dit jaar uitgebreid: dit keer worden 3 kruisingen met het nieuwste Tour de France parcours toegevoegd. Fiets mee op 19 april a.s. vanuit 1 van de 4 startlocaties.

Lees meer >>

Lotto steunt toertochten met ‘De 6 van Lotto’

donderdag 16 april 2015
Lotto steunt toertochten met ‘De 6 van Lotto’ Toerfietsers in Nederland kunnen dit jaar rekenen op extra support en maken kans om tijdens ‘De 6 van Lotto’ mee te fietsen met de renners van Team LottoNL-Jumbo.

Lees meer >>

Fietsvrouwen special in Fietssport Magazine!

dinsdag 14 april 2015
Fietsvrouwen special in Fietssport Magazine! In deze editie gaat alle aandacht naar wielrensters en mountainbikesters. Met oa een overzicht van raceframes voor vrouwen én zes yoga-oefeningen waarmee je zo aan de slag kan.
 

Lees meer >>

Mantel Seizoensopening 2015

vrijdag 10 april 2015
Mantel Seizoensopening 2015

Het kwik klimt naar de 20 graden, de Ronde van Vlaanderen is verreden en Nederland
is al flink in de ban van de aanstaande Tour de France. Kortom, het fietsseizoen is weer
begonnen!Lees meer >>

Voeding tijdens lange tochten

woensdag 8 april 2015
Voeding tijdens lange tochten Tijdens een stevige sportprestatie wil je de man met de hamer niet tegenkomen. Ga je binnenkort de Amstel Gold Race of Veenendaal-Veenendaal fietsen? Dan is het belangrijk om je brandstoftank gevuld te houden.

Lees meer >>

Politie controleert op gedrag

dinsdag 7 april 2015
Politie controleert op gedrag In het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk-On Tour  gaan politiemotards samen met twee motorverenigingen op zondag 12 april en zondag 24 mei in het Heuvelland fietsers controleren op hun gedrag.

Lees meer >>

NTFU On Toer in Limburg

dinsdag 7 april 2015
NTFU On Toer in Limburg Ook dit fietsseizoen zal de NTFU weer te vinden zijn bij een aantal wielersportevenementen. Op 17 en 18 april vind je ons bij de toerversie van de Amstel Gold Race en op 29 en 30 mei bij Limburgs Mooiste.

Lees meer >>

Wielrenners moeten de rijbaan op?

donderdag 2 april 2015
Wielrenners moeten de rijbaan op? In samenwerking met de NTFU heeft Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid onderzoek gedaan naar het gedrag van wielrenners en hoe gevaarlijke situaties op de openbare weg te voorkomen zijn.

Lees meer >>

Zullen we ons allemaal een beetje aanpassen?

dinsdag 31 maart 2015
Zullen we ons allemaal een beetje aanpassen? In het voorjaar gaan we weer de weg op, net als een hoop andere recreanten. Dit leidt tot drukte op de fietspaden en wegen. Vandaag starten we samen met VeiligheidNL de campagne ‘De echte wielrenner laat van zich horen’ met goede voorbeelden hoe weggebruikers elkaar veilig kunnen passeren.

Lees meer >>

Sportieve strijd bij Wielerfestival Montferland

dinsdag 24 maart 2015
Sportieve strijd bij Wielerfestival Montferland Wielerfestival Montferland wordt dit jaar op 30 en 31 mei gehouden in en rond ’s-Heerenberg. Nieuw dit jaar is de Toercyclo met tijdsregistratie over afgesloten parcours.

Lees meer >>

Topsport en breedtesport komen samen

dinsdag 24 maart 2015
Topsport en breedtesport komen samen Op zaterdag 2 mei organiseert TC Zevenhuizen de Kreders Klassieker met dit jaar vier leden van de familie Kreder die voor Team Roompot Oranje Peloton in actie komen. Een mooie dag waarop top- en breedtesport bij elkaar komen.
 

Lees meer >>

Tips & Tricks... Marathon voorbereiding

donderdag 19 maart 2015
Tips & Tricks... Marathon voorbereiding

De ambitie had je al langer, maar het gaat er dit jaar toch echt van komen. Je hebt je ingeschreven voor een marathon. De marathon is pas over een paar maanden en je rijdt je wekelijkse rondje, dus dan zal het wel goedkomen toch?Lees meer >>

Vergunning Toertochten in Duitsland

donderdag 19 maart 2015
Vergunning Toertochten in Duitsland Iedere organisatie die een toertocht door Duitsland organiseert moet hiervoor een Veranstaltung aanvragen, een vergunning. De voorwaarden daarvoor zijn de afgelopen jaren verscherpt.

Lees meer >>
First 3456789101112 Last
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer