NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Hoe maak ik mijn fiets schoon?

donderdag 22 oktober 2015
Hoe maak ik mijn fiets schoon? Om de levensduur van je mountainbike  te verlengen, is het belangrijk dat je de fiets goed schoonmaakt wanneer je deze gebruikt hebt. Zeker als het slecht weer is, hebben je onderdelen veel te verduren.

Lees meer >>

Van racefiets naar mountainbike

donderdag 22 oktober 2015
Van racefiets naar mountainbike Het wegseizoen is ten einde. Veel fietsers maakt in de herfst de overstap naar de mountainbike. Nog geen ervaren mountainbiker? Wij geven tips.

Lees meer >>

Save the date!

donderdag 22 oktober 2015
Save the date!

Omdat de NTFU in 2016 60 jaar bestaat, organiseren we op 11 september een groots fietsevent op Papendal.
 Lees meer >>

Ladies Only mountainbike tocht in Eerbeek

maandag 19 oktober 2015
Ladies Only mountainbike tocht in Eerbeek Zondag 1 november wordt een Ladies Only mountainbike toertocht georganiseerd bij Last Gear in Eerbeek. Deze tocht is geschikt voor de beginnende en de ervaren fietser.

Lees meer >>

NTFU deelt expertise

maandag 12 oktober 2015
NTFU deelt expertise Wat is de waarde van de fietser? Deze vraag staat morgenmiddag centraal bij het symposium Bikenomics in Utrecht. De NTFU verzorgt een workshop over de economische betekenis van de wielersporter.
 

Lees meer >>

Superklassieker in Emst

woensdag 7 oktober 2015
Superklassieker in Emst Op alle onderdelen een 10 scoren. De Gelderse club Houdt De Ketting Strak is dat gelukt en mag dan ook met trots het predicaat NTFU Klassieker verbinden aan hun Gisola Emster Veldtoertocht.

Lees meer >>

Special Fietstechniek in Fietssport Magazine!

maandag 5 oktober 2015
Special Fietstechniek in Fietssport Magazine! In het oktobernummer van Fietssport Magazine speciale aandacht voor fietstechniek én de techniek van het fietsen. Hoe trap je efficiënt de pedalen rond? Welk gereedschap heb je nodig om de meest voorkomende reparaties zelf uitvoeren?
 

Lees meer >>

Het cafeïne-effect

vrijdag 25 september 2015
Het cafeïne-effect Cafeïne kan je sportprestatie verbeteren en je hebt er niet veel van nodig. Eén tot drie milligram per kilogram lichaamsgewicht is al voldoende. Dit komt voor de meeste mensen overeen met één of twee kopjes koffie.

Lees meer >>

WayPoint GPS Marathon

maandag 21 september 2015
WayPoint GPS Marathon Op zaterdag 10 oktober vindt de 3e WayPoint ATB Marathon plaats. Een 130 km lange ATB/MTB toertocht die deels over de nieuwe MTB Route Rijssen loopt. 

Lees meer >>

Kennisdag MTB routes

donderdag 17 september 2015
Kennisdag MTB routes Op zaterdag 7 november organiseren we voor de eerste keer een Kennisdag MTB routes. Op het programma staan kennisuitwisseling en praktische workshops. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Lees meer >>

Maak kans op een 1-op-1 mountainbike clinic

donderdag 10 september 2015
Maak kans op een 1-op-1 mountainbike clinic Meld je vrienden en familie op de mountainbiketrainingen van Start2Bike en maak zelf kans op een geheel verzorgde trainingsdag met een van de beste NTFU-instructeurs. Start2Bike gaat in oktober weer op ruim 50 locaties van start.

Lees meer >>

Shimano opent Experience Center in Limburg

woensdag 9 september 2015
Shimano opent Experience Center in Limburg In een voormalige brouwerij wil Shimano een Experience Center voor de fietsliefhebber openen. Deze week werd in Valkenburg het startschot gegeven voor de bouw.

Lees meer >>

Biertje?

donderdag 3 september 2015
Biertje? Voor veel fietsers is het een gewoonte om na een toertocht te genieten van een Belgisch biertje. Maar is dat wel zo gezond? Wat doet alcohol eigenlijk met je als je net 100 km weggetrapt hebt?

Lees meer >>

NK Toerfietsen 2015 een ware belevenis

donderdag 3 september 2015
NK Toerfietsen 2015 een ware belevenis Fantastische weersomstandigheden zorgden ervoor dat de ruim 440 deelnemers aan het NK Toerfietsen 2015 zaterdag 29 augustus een geweldige dag beleefden.

Lees meer >>

Extra afstanden en gratis apps bij Het Rondje Stelling

maandag 24 augustus 2015
Extra afstanden en  gratis apps bij Het Rondje Stelling Op zaterdag 29 augustus 2015 wordt het 4e Rondje Stelling georganiseerd. Dit jaar met extra routes voor sportieve recreatieve toerfietsers en jeugd.

Lees meer >>

Fietsen in Italiaanse sferen

dinsdag 18 augustus 2015
Fietsen in Italiaanse sferen Toerclub Keiaosers organiseert op zaterdag 29 augustus de vierde editie van Deerns op de Fietse vanuit de Gelderse Achterhoek. Een unieke toertocht met deze keer een Italiaanse tintje, exclusief en alleen voor fietsvrouwen.
 

Lees meer >>

Nieuw: Start2Bike Testdagen voor startende mountainbikers

maandag 17 augustus 2015
Nieuw: Start2Bike Testdagen voor startende mountainbikers Op 20, 26 en 27 september organiseren we de Start2Bike Testdagen. Dit nieuwe concept biedt iedereen die kennis wil maken met de mountainbikesport de gelegenheid dit op een laagdrempelige manier te doen.

Lees meer >>

23e Grote Rivierentocht nog groter

donderdag 13 augustus 2015
23e Grote Rivierentocht nog groter Op zaterdag 15 augustus staat de Grote Rivierentocht in onze kalender, een toertocht over afstanden van 60, 125 en 170 kilometer. Dit jaar zijn de routes volledig vernieuwd en veel afwisselender dan voorgaande edities.

Lees meer >>

Word mountainbike- of wielertrainer bij je club

donderdag 6 augustus 2015
Word mountainbike- of wielertrainer bij je club Goede begeleiding van trainers is van groot belang voor de veiligheid en het fietsplezier binnen jouw vereniging. Lijkt het je leuk om training te geven, dan is de opleiding Wielertrainer 2 iets voor jou!

Lees meer >>

ANWB vraagt aandacht voor Fietsmanieren

woensdag 5 augustus 2015
ANWB vraagt aandacht voor Fietsmanieren Ook de ANWB merkt dat het drukker wordt op het fietspad en wil daar een bijdrage aan leveren. Deze zomer vragen ze daarom aan alle fietsers rekening te houden met elkaar en de "fietsmanieren" in acht te houden. Goed bezig ANWB!

Lees meer >>

Jeugdspecial in Fietssport Magazine

maandag 3 augustus 2015
Jeugdspecial in Fietssport Magazine In het augustusnummer van Fietssport Magazine speciale aandacht voor de fietsende jeugd. Hoe bind je ze aan je club? Wat is gezonde voeding voor de sportief fietsende jongens en meiden en hoe kun je ze gericht trainen?
 

Lees meer >>

​Werken aan je MTB-techniek met Start2Bike

woensdag 29 juli 2015
​Werken aan je MTB-techniek met Start2Bike Startende mountainbikers kunnen in oktober weer meedoen aan 4 Start2Bike trainingen op ruim 50 locaties. Onder leiding van ervaren trainers wordt gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen, dalen en het nemen van obstakels.

Lees meer >>

Peter Sagan: techneut of lefgozer?

maandag 27 juli 2015
Peter Sagan: techneut of lefgozer? In de Tour hebben we gezien dat een goede bochtentechniek in combinatie met het goed technisch af kunnen dalen van een berg het verschil kan maken. Wij vroegen ons af of Peter Sagan een technisch zeer begaafde renner is of dat hij vooral een lefgozer is.

Lees meer >>

Tips & Tricks... Fiets vervoeren

donderdag 16 juli 2015
Tips & Tricks... Fiets vervoeren Vakantie! De hoogste tijd om op reis te gaan met jouw favoriete vervoersmiddel: de fiets! Om leuke routes in binnen- en buitenland te rijden is het nodig om je fiets met de auto te verplaatsen. Waar houd je rekening mee?

Lees meer >>

Weer volop fietsmeerdaags plezier

woensdag 8 juli 2015
Weer volop fietsmeerdaags plezier De vakantieperiode is aangebroken en dus is het weer tijd voor de vele fietsmeerdaagsen die door onze verenigingen en stichtingen worden georganiseerd. In de kalender hieronder vind je het complete aanbod, waaronder de Fiets4daagse Borculo.

Lees meer >>
First 234567891011 Last
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer