NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

23e Grote Rivierentocht nog groter

donderdag 13 augustus 2015
23e Grote Rivierentocht nog groter Op zaterdag 15 augustus staat de Grote Rivierentocht in onze kalender, een toertocht over afstanden van 60, 125 en 170 kilometer. Dit jaar zijn de routes volledig vernieuwd en veel afwisselender dan voorgaande edities.

Lees meer >>

Word mountainbike- of wielertrainer bij je club

donderdag 6 augustus 2015
Word mountainbike- of wielertrainer bij je club Goede begeleiding van trainers is van groot belang voor de veiligheid en het fietsplezier binnen jouw vereniging. Lijkt het je leuk om training te geven, dan is de opleiding Wielertrainer 2 iets voor jou!

Lees meer >>

ANWB vraagt aandacht voor Fietsmanieren

woensdag 5 augustus 2015
ANWB vraagt aandacht voor Fietsmanieren Ook de ANWB merkt dat het drukker wordt op het fietspad en wil daar een bijdrage aan leveren. Deze zomer vragen ze daarom aan alle fietsers rekening te houden met elkaar en de "fietsmanieren" in acht te houden. Goed bezig ANWB!

Lees meer >>

Jeugdspecial in Fietssport Magazine

maandag 3 augustus 2015
Jeugdspecial in Fietssport Magazine In het augustusnummer van Fietssport Magazine speciale aandacht voor de fietsende jeugd. Hoe bind je ze aan je club? Wat is gezonde voeding voor de sportief fietsende jongens en meiden en hoe kun je ze gericht trainen?
 

Lees meer >>

​Werken aan je MTB-techniek met Start2Bike

woensdag 29 juli 2015
​Werken aan je MTB-techniek met Start2Bike Startende mountainbikers kunnen in oktober weer meedoen aan 4 Start2Bike trainingen op ruim 50 locaties. Onder leiding van ervaren trainers wordt gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen, dalen en het nemen van obstakels.

Lees meer >>

Peter Sagan: techneut of lefgozer?

maandag 27 juli 2015
Peter Sagan: techneut of lefgozer? In de Tour hebben we gezien dat een goede bochtentechniek in combinatie met het goed technisch af kunnen dalen van een berg het verschil kan maken. Wij vroegen ons af of Peter Sagan een technisch zeer begaafde renner is of dat hij vooral een lefgozer is.

Lees meer >>

Tips & Tricks... Fiets vervoeren

donderdag 16 juli 2015
Tips & Tricks... Fiets vervoeren Vakantie! De hoogste tijd om op reis te gaan met jouw favoriete vervoersmiddel: de fiets! Om leuke routes in binnen- en buitenland te rijden is het nodig om je fiets met de auto te verplaatsen. Waar houd je rekening mee?

Lees meer >>

Weer volop fietsmeerdaags plezier

woensdag 8 juli 2015
Weer volop fietsmeerdaags plezier De vakantieperiode is aangebroken en dus is het weer tijd voor de vele fietsmeerdaagsen die door onze verenigingen en stichtingen worden georganiseerd. In de kalender hieronder vind je het complete aanbod, waaronder de Fiets4daagse Borculo.

Lees meer >>

HomeRiders fietsen € 869.449 bij elkaar voor het Kinderfonds

woensdag 1 juli 2015
HomeRiders fietsen € 869.449 bij elkaar voor het Kinderfonds De fondsenwervende wielertocht HomeRide heeft afgelopen weekend maar liefst €869.449,- opgeleverd voor de Ronald McDonald Huizen. Zo’n duizend wielrenners fietsten in 24 uur van Groningen naar Maastricht.

Lees meer >>

Tourstart is kassa!

dinsdag 30 juni 2015
Tourstart is kassa! De Grand Départ betekent voor stad en land een mooi feest. Maar de Tourstart betaalt zich ook in klinkende munt uit; bijna 34 miljoen euro gaat het Utrecht opleveren, volgens ING-economen.

Lees meer >>

Tropische temperaturen: Bereid je goed voor!

maandag 29 juni 2015
Tropische temperaturen: Bereid je goed voor! Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden! 

Lees meer >>

Noordhollandse fietstoertochten slaan handen ineen

donderdag 25 juni 2015
Noordhollandse fietstoertochten slaan handen ineen De Noordhollandse fietstoertochten Rondje Stelling en Raisin Hope Ride slaan de handen ineen. Onlangs bereikten beide NTFU-organisaties een akkoord over een nauwe samenwerking.

Lees meer >>

De Tourkoorts loopt verder op

dinsdag 23 juni 2015
De Tourkoorts loopt verder op Het kan je niet ontgaan. De Tour de France 2015 start in Utrecht. Vijf dagen kleurt de stad geel. Als wielerliefhebber wil je deze happening niet missen. We geven jou een overzicht:
 

Lees meer >>

Wielrenners en mountainbikers geven € 490 miljoen uit

dinsdag 16 juni 2015
Wielrenners en mountainbikers geven € 490 miljoen uit De wielersporteconomie heeft een geschatte omvang van € 490 miljoen. De gezondheidswinst en de maatschappelijke waarde van onze sport zijn bekend. Nu is ook de economische betekenis van de wielersport inzichtelijk.

Lees meer >>

Koning Willem-Alexander bij Drentse Fiets4Daagse

maandag 15 juni 2015
Koning Willem-Alexander bij Drentse Fiets4Daagse De 50ste Drentse Fiets4Daagse heeft dinsdag 7 juli een bijzondere deelnemer. Zijne Majesteit de Koning zal op de eerste dag een gedeelte van de route vanuit startplaats Assen meefietsen.

Lees meer >>

Arnhem-Nijmegen zet in op fietsveiligheid

vrijdag 12 juni 2015
Arnhem-Nijmegen zet in op fietsveiligheid De gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen willen in 2015 werk maken van de verkeersveiligheid onder fietsers. Zij hebben hierbij de hulp en expertise van de NTFU ingeroepen.

Lees meer >>

Special Le Grand Départ in Fietssport Magazine!

dinsdag 9 juni 2015
Special Le Grand Départ in Fietssport Magazine! In het juninummer van Fietssport Magazine haakt de redactie in op de Tour de France. We kijken vooruit met de Tour-directeur Christian Prudhomme, verkennen alvast de proloogroute en peilen de tourkoorts in Zeeland.

Lees meer >>

Tips & Tricks...Trainen in de hitte

woensdag 3 juni 2015
Tips & Tricks...Trainen in de hitte De eerste echt warme, zomerse dag van het jaar komt eraan, boven de 30 graden! Fietsen bij hoge temperaturen is echter niet zonder risico. Verantwoord trainen in de hitte, hoe doe je dat?

Lees meer >>

Ride for the Roses 2015 in Aalsmeer

dinsdag 2 juni 2015
Ride for the Roses 2015 in Aalsmeer Op 6 september vindt de 18e editie van de Ride for the Roses plaats. Voor de tweede keer is Aalsmeer gastgemeente van dit bijzondere wielerevenement voor het goede doel.

Lees meer >>

Tips & Tricks...Veilig naar beneden

vrijdag 22 mei 2015
Tips & Tricks...Veilig naar beneden Je bent de uitdaging aangegaan, je hebt die ene berg die je altijd al had willen bedwingen, overwonnen. Yes! Nu kun je weer snel naar beneden freewheelen. Afdalen lijkt makkelijk, maar vereist wel volledige concentratie. 

Lees meer >>

Drie verenigingen lanceren nieuwe toertocht

donderdag 21 mei 2015
Drie verenigingen lanceren nieuwe toertocht Op zondag 31 mei 2015 organiseren TFC Weesp, RTC Olympia Amsterdam en UWTC Uithoorn de Triangel toertocht. Een prachtige tocht met afstanden van 100 km en 60 km langs water, veen, riviertjes en meertjes in de groene ring van Amsterdam.

Lees meer >>

Café Theater on Tour tijdens Grand Départ

donderdag 21 mei 2015
Café Theater on Tour tijdens Grand Départ Over anderhalve maand start de Tour de France en sluit het Café Theater Festival zich aan bij het peloton. Ter ere van de Grand Départ gaat op 6 juni het CTF ‘on Tour’, met een theatrale fietstocht door de buitenwijken van de Domstad.

Lees meer >>

Op naar de 3e Diabetes Classic Martijn Verschoor

donderdag 21 mei 2015
Op naar de 3e Diabetes Classic Martijn Verschoor Op zondag op 24 mei wordt de Diabetes Classic verreden in het Zuidewesten van Drenthe. Martijn Verschoor, profwielrenner bij het Amerikaanse Novo Nordisk, beoefent topsport in combinatie met diabetes 1. De toertocht vindt plaats in de streek van zijn jeugd.

Lees meer >>

Met Cycling Mates fietsen in binnen- en buitenland?

woensdag 20 mei 2015
Met Cycling Mates fietsen in binnen- en buitenland?

De wielervereniging Cycling Mates organiseert elk jaar meerdere mooie toertochten in binnen- en buitenland. Uitgangspunt hierbij is betaalbaarheid en gezelligheid.Lees meer >>

Werken aan je skills tijdens het NTFU fietsvrouwenweekend

dinsdag 19 mei 2015
Werken aan je skills tijdens het NTFU fietsvrouwenweekend Op 20/21 juni kun je tijdens het fietsvrouwen weekend clinics en workshops volgen óver en óp de fiets.Deze clinics en workshops worden door ervaren instructrices verzorgt: fiets oa mee met wereldkampioene veldrijden Daphny van den Brand.

Lees meer >>
First 234567891011 Last
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer