NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Nooit meer lek rijden?

woensdag 26 november 2014
Nooit meer lek rijden? Lek rijden is zo ongeveer het laatste waar je op zit te wachten. Het kan een rit in één keer verpesten. Gelukkig zit er veel kennis bij onze verenigingen. Zo bedacht een lid van MTB-vereniging Trailz043 onlangs een nieuw antilek-systeem.

Lees meer >>

Tips & Tricks... Overwinteren

donderdag 6 november 2014
Tips & Tricks... Overwinteren Veel fietsers hebben inmiddels hun sportieve doel voor 2015 al weer bepaald. Maar hoe pak je de voorbereiding daarvan nu aan, als de winter voor de deur staat?

Lees meer >>

Petitie buitensport heeft nog niet het gewenste effect

vrijdag 24 oktober 2014
Petitie buitensport heeft nog niet het gewenste effect Minister Schippers informeerde onlangs de Tweede Kamer over haar sportbeleid en refereerde kort aan de lobby van het Actieplan Ruimte voor Buitensport waar de NTFU deel van uit maakt.
 

Lees meer >>

Nightriding... toegangsregels

donderdag 23 oktober 2014
Nightriding... toegangsregels Ok, we begrijpen dat het een zekere kick geeft om in het donker met 1000 lumen een rondje te rijden over je favoriete trails…..Maar check alsjeblieft eerst even de toegangsregels van het gebied waarin je fietst. 

Lees meer >>

Inschrijving Officiële Toerversie Utrecht geopend

donderdag 23 oktober 2014
Inschrijving Officiële Toerversie Utrecht geopend De Tour de France komt volgend jaar naar Nederland met in Utrecht de grand départ. Wil jij over het parcours fietsen? Fiets dan zondag 28 juni 2015 mee met de toerversie Utrecht!
 

Lees meer >>

Keiaosers veldtoertocht nu ook op zaterdag

donderdag 23 oktober 2014
Keiaosers veldtoertocht nu ook op zaterdag De Keiaosers veldtoertocht, bekend als de Rondum de Mölle, viert haar 2e lustrum en heeft een primeur: de tocht wordt zowel op zaterdag als zondag georganiseerd, namelijk op 25 én 26 oktober 2014. Dit is uniek in de regio!

Lees meer >>

Vragenlijst maakt bewust van risico op plotse hartdood

dinsdag 21 oktober 2014
Vragenlijst maakt bewust van risico op plotse hartdood Sporten is gezond. Het zorgt voor een goede conditie en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Toch worden we elk jaar weer opgeschrikt door het plotseling overlijden van sporters.

Lees meer >>

Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg werkt

maandag 20 oktober 2014
Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg werkt Onlangs is het Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg geëvalueerd. Het beleid heeft zijn vruchten afgeworpen. De communicatie is verbeterd, tochten vinden beter verspreid plaats en het aantal klachten is afgenomen.

Lees meer >>

GPS aanbieding voor clubs en leden

maandag 13 oktober 2014
GPS aanbieding voor clubs en leden Het gebruik van GPS raakt steeds meer ingeburgerd onder wielersporters. Een ontwikkeling die de NTFU graag wil stimuleren. In samenwerking met Waypoint Notter kunnen we GPS-pakketten met korting aanbieden aan verenigingen en leden.
 

Lees meer >>

NTFU stoomt door naar 60.000 leden

maandag 13 oktober 2014
NTFU stoomt door naar 60.000 leden We bereikten aan het eind van deze zomer de grens van 60.000 leden. Merel Balfoort (28) schreef zich in bij VWV Langszij uit Nijmegen en werd in het zonnetje gezet. Maar ook jij maakt kans op mooie prijzen!

Lees meer >>

Special Fietstechniek in Fietssport Magazine!

dinsdag 7 oktober 2014
Special Fietstechniek in Fietssport Magazine! Deze editie staat in het teken van fietstechniek. Bart Brentjens vertelt over de mountainbike uit zijn Olympische jaar en het exemplaar waarmee hij nu rondrijdt. Verder aandacht voor trainingszones, de techniek van het klimmen én dalen.

Lees meer >>

Grote Natuur Enquête van Natuurmonumenten

maandag 29 september 2014
Grote Natuur Enquête van Natuurmonumenten Natuurmonumenten is benieuwd naar jouw mening en heeft daarom een enquête opgesteld over het spanningsveld tussen natuurbeleving en natuurbescherming.

Lees meer >>

De Echte Wielrenner laat van zich horen

donderdag 18 september 2014
De Echte Wielrenner laat van zich horen Door rood rijden, afval laten slingeren, agressief inhalen en op kop te hard rijden; gedrag waar het grootste deel van wielrennend Nederland zich aan stoort bij andere wielrenners. Jij vast ook en daar kun jij nu wat aan doen!

Lees meer >>

Uomo di Gavia, Classico Johan van der Velde

maandag 15 september 2014
Uomo di Gavia, Classico Johan van der Velde Wat is er mooier dan, zij aan zij, met voormalige profwielrenners mee te doen aan de tocht vernoemd naar wielerheld Johan van der Velde? Op zaterdag 4 oktober a.s.

Lees meer >>

Bike MOTION Benelux Pelotonactie

maandag 15 september 2014
Bike MOTION Benelux Pelotonactie Net als fietsen is een bezoekje aan Bike MOTION Benelux het leukst als je het samen doet. Daarom kunnen we je dit jaar een pelotonactie aanbieden: bestel 15 kaarten voor de beurs en betaal er maar 10!

Lees meer >>

Veilig mountainbiken met Fiets-Fit

dinsdag 9 september 2014
Veilig mountainbiken met Fiets-Fit Op 20 en 21 september start wielersportbond NTFU met alweer de 15e editie van Fiets-Fit, dé kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken. De cursus wordt steeds populairder; inmiddels heeft Fiets-Fit al bijna 7.000 beginnende fietsers opgeleid.

Lees meer >>

Nederland telt 815.000 wielersporters

maandag 8 september 2014
Nederland telt 815.000 wielersporters De omvang van de groep Nederlanders die actief is op racefiets, mountainbike of een andere sportieve fiets is sinds 2009 toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU en beursorganisator Bike MOTION Benelux.

Lees meer >>

520 deelnemers aan NK Toerfietsen

maandag 8 september 2014
520 deelnemers aan NK Toerfietsen Op 30 augustus gingen 520 toerfietsers in Den Dungen de strijd aan om het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot te bemachtigen.TC Oploo uit Sint Anthonis mocht zich aan het eind van de dag Nederlands Kampioen noemen.

Lees meer >>

Rondje Stelling vanuit Uithoorn

donderdag 28 augustus 2014
Rondje Stelling vanuit Uithoorn Op zaterdag 30 augustus start het Rondje Stelling met 3 unieke fietsroutes rond Amsterdam.
Dit jaar kan niet worden gestart in Heemskerk. De start van alle afstanden vindt plaats vanuit Uithoorn.

Lees meer >>

De Rabo Westfriesland Wielerklassieker

maandag 25 augustus 2014
De Rabo Westfriesland Wielerklassieker Op zaterdag 13 september ligt de organisatie van het West-Fries Fietsfeest in handen van TC Grootebroek, de West-Friese Toer Club en Alcmaria Victrix. Het doel van de wielerklassieker is om West-Friesland op de kaart te zetten als fantastisch fietsgebied.
 

Lees meer >>

Waypoint GPS ATB Marathon

maandag 25 augustus 2014
Waypoint GPS ATB Marathon Op zaterdag 11 oktober organiseert Tourclub Rijssen in samenwerking met Waypoint Notter BV de 2e GPS ATB Marathon met een afstand van 130 km.

Lees meer >>

“Deerns op de Fietse” damesfietstocht op 30 augustus

donderdag 21 augustus 2014
“Deerns op de Fietse” damesfietstocht op 30 augustus Op zaterdag 30 augustus kunnen dames tijdens de 3e “Deerns op de Fietse” damesfietstocht in de Gelderse Achterhoek door het decor van filmroman “Ventoux” fietsen.

Lees meer >>

Trail update: Back to work

maandag 18 augustus 2014
Trail update: Back to work De vakanties zijn bijna voorbij en dat betekent dat er binnenkort weer volop aan de slag wordt gegaan met de aanleg en verbetering van routes. Waar gaat het los de komende tijd en kun je nog een steentje bijdragen als vrijwilliger? Een korte update:

Lees meer >>

Bike MOTION Benelux veilt VIP-weekend Tour de France

maandag 18 augustus 2014
Bike MOTION Benelux veilt VIP-weekend Tour de France Bezoekers van Bike MOTION Benelux 2014 maken kans op een VIP-weekend Parijs mét exclusieve zitplaatsen bij de finish van de Tour de France 2015. Deze prijs wordt geveild tijdens de beurs. De opbrengst van deze veiling gaat naar Duchenne Heroes.

Lees meer >>

MTB-clinics tijdens Omloop van Gorssel

donderdag 7 augustus 2014
MTB-clinics tijdens Omloop van Gorssel WTC Gorssel organiseert op 17 augustus de 30e Omloop van Gorssel. Een NTFU Klassieker met weg- en MTB-tochten. Tijdens de Omloop worden MTB-clinics georganiseerd voor jeugd en dames.

Lees meer >>
First 45678910111213
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer