NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Start2Bike, beter fietsen in vier trainingen

woensdag 14 februari 2018
Start2Bike, beter fietsen in vier trainingen Vanaf april organiseert de NTFU op ruim 75 locaties Start2Bike. In vier trainingen leren startende fietsers de basistechnieken van het mountainbiken en wielrennen. De inschrijving is nu geopend.

Lees meer >>

Gezonde slaap

donderdag 9 juni 2016
Gezonde slaap Joop Zoetemelk zei ooit dat de wedstrijd gewonnen wordt in bed. En hij won de Tour de France… Welke functie heeft slaap bij het herstel na een sportieve prestatie?

Lees meer >>

Warm-up, cool-down!

donderdag 25 februari 2016
Warm-up, cool-down! Een warming-up en cooling-down lijken niet zo belangrijk, zolang je geen profambities hebt. Echter, ook voor de niet-wedstrijdrenner heeft een goede warming-up en cooling-down zo zijn voordelen.

Lees meer >>

Bij lage temperaturen: meer of minder bidons mee?

vrijdag 27 november 2015
Bij lage temperaturen: meer of minder bidons mee? We zitten vol in de herfst. Korte broek en korte mouwen zijn weer ingeruild voor extra isolerende fietskleding. Ook in je voeding moet je met deze veranderende weersomstandigheden enkele aanpassingen doorvoeren.

Lees meer >>

Herfst- en winterwerk

vrijdag 13 november 2015
Herfst- en winterwerk Na een mooie nazomer staat de natte, koude herfst- en winterperiode weer voor de deur. De racefiets kan weer voor een tijdje in het vet. De vraag rijst dan hoe je als fanatieke wielrenner de winterperiode goed kan benutten.

Lees meer >>

Van racefiets naar mountainbike

donderdag 22 oktober 2015
Van racefiets naar mountainbike Het wegseizoen is ten einde. Veel fietsers maakt in de herfst de overstap naar de mountainbike. Nog geen ervaren mountainbiker? Wij geven tips.

Lees meer >>

Maak kans op een 1-op-1 mountainbike clinic

donderdag 10 september 2015
Maak kans op een 1-op-1 mountainbike clinic Meld je vrienden en familie op de mountainbiketrainingen van Start2Bike en maak zelf kans op een geheel verzorgde trainingsdag met een van de beste NTFU-instructeurs. Start2Bike gaat in oktober weer op ruim 50 locaties van start.

Lees meer >>

Biertje?

donderdag 3 september 2015
Biertje? Voor veel fietsers is het een gewoonte om na een toertocht te genieten van een Belgisch biertje. Maar is dat wel zo gezond? Wat doet alcohol eigenlijk met je als je net 100 km weggetrapt hebt?

Lees meer >>

​Werken aan je MTB-techniek met Start2Bike

woensdag 29 juli 2015
​Werken aan je MTB-techniek met Start2Bike Startende mountainbikers kunnen in oktober weer meedoen aan 4 Start2Bike trainingen op ruim 50 locaties. Onder leiding van ervaren trainers wordt gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen, dalen en het nemen van obstakels.

Lees meer >>

Peter Sagan: techneut of lefgozer?

maandag 27 juli 2015
Peter Sagan: techneut of lefgozer? In de Tour hebben we gezien dat een goede bochtentechniek in combinatie met het goed technisch af kunnen dalen van een berg het verschil kan maken. Wij vroegen ons af of Peter Sagan een technisch zeer begaafde renner is of dat hij vooral een lefgozer is.

Lees meer >>

Tropische temperaturen: Bereid je goed voor!

maandag 29 juni 2015
Tropische temperaturen: Bereid je goed voor! Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden! 

Lees meer >>

Tips & Tricks...Trainen in de hitte

woensdag 3 juni 2015
Tips & Tricks...Trainen in de hitte De eerste echt warme, zomerse dag van het jaar komt eraan, boven de 30 graden! Fietsen bij hoge temperaturen is echter niet zonder risico. Verantwoord trainen in de hitte, hoe doe je dat?

Lees meer >>

Tips & Tricks... Overtraining

vrijdag 24 april 2015
Tips & Tricks... Overtraining Overtraining kan bij iedere sporter voorkomen die drie keer of vaker in de week intensief traint. Maar wat is overtraining en hoe herken je het? Hoe kom je er van af en beter nog: hoe is het te voorkomen?

Lees meer >>

Tips & Tricks... Marathon voorbereiding

donderdag 19 maart 2015
Tips & Tricks... Marathon voorbereiding

De ambitie had je al langer, maar het gaat er dit jaar toch echt van komen. Je hebt je ingeschreven voor een marathon. De marathon is pas over een paar maanden en je rijdt je wekelijkse rondje, dus dan zal het wel goedkomen toch?Lees meer >>

Tips & Tricks... Trapfrequentie

donderdag 12 maart 2015
Tips & Tricks... Trapfrequentie

Veel wielersporters zijn zich nauwelijks bewust van de invloed van de trapfrequentie op hun beleving, vermoeidheid en prestaties. Toch is die invloed niet gering.Lees meer >>

Start2Bike Ladies Only start in april

maandag 2 maart 2015
Start2Bike Ladies Only start in april Start2Bike is een training voor beginnende fietsers. In 4 trainingen leer je de basisvaardigheden van het racefietsen. Er is een aantal locaties waar de training exclusief voor vrouwen wordt gegeven: de Ladies Only serie.

Lees meer >>

Start2Bike: het platform voor de startende wielersporter

maandag 9 februari 2015
Start2Bike: het platform voor de startende wielersporter Gestart met racefietsen of mountainbiken? Dan zit je wellicht vol vragen over hoe je het best kunt schakelen of hoe je die ene heuvel overwint. Geen paniek, wij helpen je op weg! Start2Bike start in april met trainingen.

Lees meer >>

Start2Bike, een goede start op de fiets

dinsdag 27 januari 2015
Start2Bike, een goede start op de fiets De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen een racefiets of mountainbike maar komen er al gauw achter dat hun vaardigheden op zo’n fiets wel verbeterd kunnen worden. De NTFU biedt Start2Bike aan.

Lees meer >>

Tips & Tricks... Ben je klaar voor de winter?

vrijdag 12 december 2014
Tips & Tricks... Ben je klaar voor de winter? Het wordt steeds kouder en onstuimiger. Deze omstandigheden betekenen een wat betere voorbereiding op je wekelijkse ritje dan normaal. Lees de volgende tips en wordt winterhard!

Lees meer >>

Tips & Tricks... Overwinteren

donderdag 6 november 2014
Tips & Tricks... Overwinteren Veel fietsers hebben inmiddels hun sportieve doel voor 2015 al weer bepaald. Maar hoe pak je de voorbereiding daarvan nu aan, als de winter voor de deur staat?

Lees meer >>

Vragenlijst maakt bewust van risico op plotse hartdood

dinsdag 21 oktober 2014
Vragenlijst maakt bewust van risico op plotse hartdood Sporten is gezond. Het zorgt voor een goede conditie en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Toch worden we elk jaar weer opgeschrikt door het plotseling overlijden van sporters.

Lees meer >>

Special Fietstechniek in Fietssport Magazine!

dinsdag 7 oktober 2014
Special Fietstechniek in Fietssport Magazine! Deze editie staat in het teken van fietstechniek. Bart Brentjens vertelt over de mountainbike uit zijn Olympische jaar en het exemplaar waarmee hij nu rondrijdt. Verder aandacht voor trainingszones, de techniek van het klimmen én dalen.

Lees meer >>

Veilig mountainbiken met Fiets-Fit

dinsdag 9 september 2014
Veilig mountainbiken met Fiets-Fit Op 20 en 21 september start wielersportbond NTFU met alweer de 15e editie van Fiets-Fit, dé kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken. De cursus wordt steeds populairder; inmiddels heeft Fiets-Fit al bijna 7.000 beginnende fietsers opgeleid.

Lees meer >>

MTB-clinics tijdens Omloop van Gorssel

donderdag 7 augustus 2014
MTB-clinics tijdens Omloop van Gorssel WTC Gorssel organiseert op 17 augustus de 30e Omloop van Gorssel. Een NTFU Klassieker met weg- en MTB-tochten. Tijdens de Omloop worden MTB-clinics georganiseerd voor jeugd en dames.

Lees meer >>
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer