NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

​Take care of your trails

vrijdag 16 februari 2018
​Take care of your trails IMBA Europe organiseert in het weekend van 7 en 8 april het ‘take care of your trails’ weekend. Een groot gecoördineerd onderhoudsevent om aandacht voor vrijwilligerswerk op MTB-routes te vragen.

Lees meer >>

NTFU organiseert MTB-kennisdag

woensdag 4 oktober 2017
NTFU organiseert MTB-kennisdag NTFU organiseert samen met Tracks & Trails, IMBA Europe en Specialized de tweede MTB-kennisdag voor meestervrijwilligers.

Lees meer >>

Eerste trailawards uitgereikt

maandag 3 juli 2017
Eerste trailawards uitgereikt In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBroutes.nl en Cube werden dit jaar de eerste DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Er werden in 6 categorieën prijzen uitgereikt.

Lees meer >>

Stem op je favoriete mountainbike trail

dinsdag 25 april 2017
Stem op je favoriete mountainbike trail In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes worden in juni 2017 de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt.

Lees meer >>

Manifest Buitensport aangeboden

dinsdag 14 maart 2017
Manifest Buitensport aangeboden Er moet meer regie komen van de overheid op de combinatie buitensport en natuur. Daarom is het Manifest 'Naar buitensport en natuur voor iedereen' aangeboden aan de politiek.

Lees meer >>

Heeft Nederland de beste MTB-community van Europa?

maandag 23 januari 2017
Heeft Nederland de beste MTB-community van Europa? Onderhoud jij of jouw vereniging een MTB-route? Meld je dan aan voor het 'Take Care of Your Trails' weekend. 

Lees meer >>

Trail update augustus

vrijdag 26 augustus 2016
Trail update augustus Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard?

Lees meer >>

Hoe passeer je paard en ruiter?

maandag 15 augustus 2016
Hoe passeer je paard en ruiter? Veel mountainbikers weten niet precies wat te doen als ze een ruiter op het bospad tegenkomen. Wist je bijvoorbeeld dat een paard een zichtveld van bijna 360 graden heeft en je dus al van achteren ziet naderen? 

Lees meer >>

Kwaliteitslabel NTFU wordt de norm in Zuid-Limburg

vrijdag 29 april 2016
Kwaliteitslabel NTFU wordt de norm in Zuid-Limburg Onder de naam Velo-t werken de tien grootste toertochten in Zuid-Limburg samen voor afstemming van data en routes en uitwisseling van kennis en kunde. In 2016 breidt Velo-t haar activiteiten verder uit met de kwaliteits-controle van de NTFU.

Lees meer >>

Nieuwe campagne: Ruimte voor elkaar

donderdag 7 april 2016
Nieuwe campagne: Ruimte voor elkaar Sportbonden en natuurorganisaties hebben de handen ineen geslagen. Met de nieuwe ‘Buitencode’ willen zij de omgang tussen bezoekers van natuurgebieden op een positieve manier beïnvloeden.

Lees meer >>

NTFU deelt expertise

maandag 12 oktober 2015
NTFU deelt expertise Wat is de waarde van de fietser? Deze vraag staat morgenmiddag centraal bij het symposium Bikenomics in Utrecht. De NTFU verzorgt een workshop over de economische betekenis van de wielersporter.
 

Lees meer >>

Kennisdag MTB routes

donderdag 17 september 2015
Kennisdag MTB routes Op zaterdag 7 november organiseren we voor de eerste keer een Kennisdag MTB routes. Op het programma staan kennisuitwisseling en praktische workshops. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Lees meer >>

VoorZorg Advies voor een veilig evenement

donderdag 5 maart 2015
VoorZorg Advies voor een veilig evenement Veiligheid is belangrijk bij toertochten. De Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft daarom in samenwerking met oa de NTFU een online tool ontwikkeld.

Lees meer >>

Invoering MTB-vignet voor Utrechtse Heuvelrug

maandag 9 februari 2015
Invoering MTB-vignet voor Utrechtse Heuvelrug Met ingang van 1 februari is in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug een MTB-vignet ingevoerd. De inkomsten die met het vignet worden gegenereerd komen ten goede aan het onderhoud en uitbreiding van het netwerk.

Lees meer >>

Samen aan de slag!

vrijdag 12 december 2014
Samen aan de slag! De resultaten van de grote natuur enquête werden eind november gepresenteerd. Een van de conclusies is dat Natuurmonumenten de komende jaren steeds vaker de regie over haar natuurgebieden aan de achterban zal overlaten.

Lees meer >>

Petitie buitensport heeft nog niet het gewenste effect

vrijdag 24 oktober 2014
Petitie buitensport heeft nog niet het gewenste effect Minister Schippers informeerde onlangs de Tweede Kamer over haar sportbeleid en refereerde kort aan de lobby van het Actieplan Ruimte voor Buitensport waar de NTFU deel van uit maakt.
 

Lees meer >>

Nightriding... toegangsregels

donderdag 23 oktober 2014
Nightriding... toegangsregels Ok, we begrijpen dat het een zekere kick geeft om in het donker met 1000 lumen een rondje te rijden over je favoriete trails…..Maar check alsjeblieft eerst even de toegangsregels van het gebied waarin je fietst. 

Lees meer >>

Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg werkt

maandag 20 oktober 2014
Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg werkt Onlangs is het Beleid wielertoertochten Zuid-Limburg geëvalueerd. Het beleid heeft zijn vruchten afgeworpen. De communicatie is verbeterd, tochten vinden beter verspreid plaats en het aantal klachten is afgenomen.

Lees meer >>

Grote Natuur Enquête van Natuurmonumenten

maandag 29 september 2014
Grote Natuur Enquête van Natuurmonumenten Natuurmonumenten is benieuwd naar jouw mening en heeft daarom een enquête opgesteld over het spanningsveld tussen natuurbeleving en natuurbescherming.

Lees meer >>

De Echte Wielrenner laat van zich horen

donderdag 18 september 2014
De Echte Wielrenner laat van zich horen Door rood rijden, afval laten slingeren, agressief inhalen en op kop te hard rijden; gedrag waar het grootste deel van wielrennend Nederland zich aan stoort bij andere wielrenners. Jij vast ook en daar kun jij nu wat aan doen!

Lees meer >>

Nederland telt 815.000 wielersporters

maandag 8 september 2014
Nederland telt 815.000 wielersporters De omvang van de groep Nederlanders die actief is op racefiets, mountainbike of een andere sportieve fiets is sinds 2009 toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU en beursorganisator Bike MOTION Benelux.

Lees meer >>

Mountainbiker gewond door staaldraad op mtb-route

maandag 28 juli 2014
Mountainbiker gewond door staaldraad op mtb-route Afgelopen week vonden twee incidenten plaats door gespannen draad op mountainbikeroute Lemelerberg. In het tweede geval leidde het tot een ongeval. De NTFU veroordeelt de incidenten scherp.

Lees meer >>

Organisatoren Zuid Limburg slaan handen ineen

woensdag 30 april 2014
Organisatoren Zuid Limburg slaan handen ineen 11 grote toertochtorganisaties hebben een samenwerkingsverband gepresenteerd onder de naam VELO-T. In samenwerking met o.a. de NTFU is een kwaliteitslabel opgesteld.

Lees meer >>

Lancering campagne ‘Gebruik je kop, helm op!’

vrijdag 18 april 2014
Lancering campagne ‘Gebruik je kop, helm op!’ Elk jaar melden zich zo’n 4.200 wielrenners en 2.500 mountainbikers op de Eerste hulp-afdeling vanwege een ongeluk. Eén op de vijf moet zelfs behandeld worden voor hoofd- en hersenletsel. Daarom voert de NTFU de campagne ‘Gebruik je Kop, Helm op’.

Lees meer >>

NTFU en KNHS bieden petitie aan

woensdag 9 april 2014
NTFU en KNHS bieden petitie aan Dinsdagmiddag heeft Bart Brentjens in de Tweede Kamer de petitie Red de Buitenrit met 20.503 handtekeningen aangeboden. Natuurgebieden in Nederland dreigen bij gebrek aan geld voor onderhoud dicht te gaan voor buitensporters.

Lees meer >>
12
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer