NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Verenigingsmonitor: focus op clubgevoel

donderdag 8 februari 2018
Eind 2017 deed NTFU onderzoek onder haar verenigingen. In de verenigingsmonitor gaven clubs aan wat de speerpunten voor het komende jaar zijn en waar zij ondersteuning verlangen. Bijna de helft (48%) van de verenigingen, 245 clubs in totaal, vulde de verenigingsmonitor in. De resultaten helpen de NTFU haar verenigingen beter te ondersteunen. Een aantal resultaten...

Focus op verenigingsgevoel
Samen fietsen is het allerleukst! Het bewaken van het clubgevoel is dan ook een van de belangrijkste speerpunten van verenigingsbestuurders. Het behouden van de samenhang tussen verschillende groepen is daarin belangrijk. Het behouden van leden (39%) blijkt dan ook vaker belangrijker dan het werven van leden (19%). 

Toekomst positief
Ruim een derde van de verenigingen is actief bezig met het introduceren van (nieuwe) sportactiviteiten voor nieuwe leden. De komende twee jaar verwacht 35% dan ook een stijging in het aantal leden. Meer dan de helft van de verenigingen (54%) verwacht dat het aantal leden de komende jaren gelijk blijft. De toekomst wordt door 80% positief tegemoet gezien.

Meer dan 100.000 vrijwilligersuren voor route-onderhoud
Jaarlijks besteden 2750 vrijwilligers samen ruim 100.000 uur aan het onderhouden van MTB-routes. Dat blijkt uit navraag onder verenigingen en onderhoudsgroepen. Hoewel 88% van de NTFU-clubs aangeeft over voldoende vrijwilligers te beschikken, is de helft wel altijd op zoek naar extra hulp. Er is namelijk genoeg te doen. Niet alleen op MTB-routes maar ook bij het organiseren van de jaarlijkse toertocht of het promoten van de club.

Rol NTFU
Verenigingen hebben voornamelijk behoefte aan ondersteuning op het gebied van publiciteit en reclame. Hierbij gaat het zowel om publicteit voor de club als over publiciteit voor een specifiek evenement. Daarnaast vinden verenigingen het behartigen van de belangen van wielersporters de belangrijkste taak van de NTFU. Twee belangrijke taken waar de NTFU ook in 2018 mee aan de slag gaat.

Ondersteuning nodig?
Hulp nodig bij het organiseren van een toertocht, werven van nieuwe leden of totaal iets anders? Neem dan contact op en wij helpen je graag verder. Is jouw club nog geen lid van de NTFU-familie? Bekijk dan hier de voordelen en vraag vrijblijvend het informatiepakket aan. 


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer