NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Verkeersregelaars inzetten? Vanaf nu een stuk makkelijker!

donderdag 5 oktober 2017
Sinds 1 oktober is het mede dankzij de inzet van de NTFU veel makkelijker geworden om verkeersregelaars in te zetten. De verkeersregelaars hoeven nu alleen maar een online opleiding van circa 30 minuten te volgen, als je slaagt ben je een jaar lang officieel verkeersregelaar. ‘Een hele vooruitgang voor onze verenigingen,’ aldus Ben de Weerd. Hij was namens de NTFU nauw betrokken bij deze wijziging, waar ook diverse andere buitensportbonden en NOC*NSF bij betrokken waren.

Gedoe? Vanaf nu niet meer!
‘Voor veel clubs was het regelen van verkeersregelaars een gedoe,’ vertelt Ben. ‘Zo kon een verkeersregelaar voor slechts één evenement aangesteld worden óf je moest een pas aanvragen bij de gemeente. Dat is nu verleden tijd. De verkeersregelaar volgt een online opleiding van circa 30 minuten en is daarna voor één jaar verkeersregelaar. Een pasje is niet meer nodig.’

Meldingen bij gemeentes
Een ander voordeel is dat je niet meer bij iedere gemeente een vergunning hoeft aan te vragen. ‘Voorheen kon het zo zijn dat je voor iedere gemeente waar jouw tocht doorheen ging een vergunning moest aanvragen om verkeersregelaars toe te staan,’ licht Ben toe. ‘Dat is verleden tijd. Kom je door een gemeente waar jouw tocht alleen maar doorheen gaat? Dan volstaat een melding van je evenement met daarbij de mededeling dat je verkeersregelaars gaat inzetten.’ Hierdoor is een verklaring van geen bezwaar van deze gemeente voldoende, alhoewel toestemming van de burgemeester altijd nodig blijft.

Identificatie
Let er op dat alle verkeersregelaars van je evenement zich op de dag kunnen identificeren en de instructieverklaring bij zich hebben, de politie kan hier namelijk om vragen.

Meer informatie?
Meer informatie of wil je verkeersregelaar worden? Ga dan naar: www.verkeersregelaarsexamen.nl. De officiële bekenmaking van deze wijziging vind je op deze website.


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer