NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

De nieuwe beweegnorm: een kans voor jouw club!

dinsdag 19 september 2017
De Gezondheidsraad kwam afgelopen maand met een nieuwe beweegnorm. Om in goede conditie te raken of te blijven moeten we minimaal 2 ½ uur per week matig intensief bewegen, bijvoorbeeld fietsen. Op dit moment voldoet 44% van de Nederlandse bevolking aan de nieuwe norm en dat biedt kansen voor jouw club!

Inspelen op de beweegnorm
De Gezondheidsraad adviseert om te gaan wandelen of fietsen en dat biedt jou als wielerclub natuurlijk tal van kansen! Wij geven je 3 tips.

Tip 1: Leg een flyer neer bij je huisarts of de fysiotherapeut
De huisarts en fysiotherapeut krijgen de doelgroep over de vloer die jij wilt bereiken: namelijk mensen die meer aan beweging zouden moeten doen. Een flyer in de wachtruimte kan dan wonderen doen! Haal de banden dus aan met je huisarts en/of fysiotherapeut en vraag of jij flyers van jouw club daar neer mag leggen. Let wel op de toon van de flyer. In dit geval zul je waarschijnlijk de minder sportieve of startende sporter bereiken. Speel hierop in en begin niet over jullie wekelijkse clubronde van 80 km – dat is echt een brug te ver op dit moment. Probeer het laagdrempelig te houden en geef aan wat een starter bij jullie kan vinden.

Tip 2: Bied proeftrainingen aan en promoot dit
Een keertje meefietsen kan bij bijna iedere club. Vergeet dit niet te promoten op je website of in de lokale krant – op die manier komt je club extra onder de aandacht. Weet je dat iemand komt meefietsen? Zorg er dan voor dat hij meefietst in een groep die qua snelheid en afstand bij hem past én dat er een fietsmaatje voor hem klaarstaat. Een fietsmaatje is een clublid die de nieuweling introduceert bij de andere leden, vertelt wat voor club jullie zijn, hem uitlegt hoe fietsen in een groep werkt en kijkt of z’n fiets goed is afgesteld. Op deze manier zorg je dat een lid niet ‘verloren’ raakt in de groep, maar dat hij meteen wordt opgenomen. Dit vergroot de kans dat hij lid wordt van jullie vereniging!

Tip 3: Bied Start2Bike aan voor beginnende fietsers
Een andere mogelijkheid om beginnende fietsers aan je vereniging te binden is door Start2Bike aan te bieden. Startende fietsers zitten namelijk vaak vol vragen: welke fiets kies ik, welke kleding moet ik aan en waar kan ik fietsen? Tijdens de 4 trainingen van Start2Bike leren de beginnende fietsers dit allemaal én leer je ze de basis van de techniek. Jij bereidt ze voor om op een veilige manier een MTB-tocht van 25 km of een rit op de racefiets van 50 km te rijden. Na deze training zijn ze klaargestoomd om lekker mee te fietsen met jullie club. Een mooie opstap dus!

Bekijk hier hoe jij Start2Bike kunt aanbieden bij jouw vereniging. Ben je benieuwd naar de gehele beweegnorm? Hier download je de beweegrichtlijnen.


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer