NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Gelderland is UCI Bike Region

donderdag 21 september 2017
Op 20 september heeft wereldwielerbond UCI de provincie Gelderland het UCI Bike Region Label toegekend. Het label wordt uitgereikt aan regio’s en steden die fietsen in hun regio stimuleren door goede en veilige fietspaden en sportevenementen. Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs in ontvangst en is uiteraard blij met het label: ‘Gelderland is een echte fietsprovincie. Wij investeren in mooie wielerevenementen in alle disciplines, waaronder het WK baan in 2018. Ook voor de recreatieve fietser heeft Gelderland veel te bieden, zowel qua natuur als cultuur. We zijn trots dat dit wordt beloond met het UCI Bike Region Label.’
 
Naast Gelderland kregen nog vier regio’s het label uitgereikt: Woensdrecht, de Deense regio Fyn, Heusden-Zolder in België en de Engelse stad Yorkshire. ‘Ze zijn lichtende voorbeelden van wat bereikt kan worden. We kijken er naar uit hun ambitieuze plannen te promoten en we hopen dat ze andere regio’s inspireren om ook een fietsvriendelijke omgeving te maken voor hun inwoners en bezoekers.’ zegt UCI voorzitter Brian Cooks over de nieuwe regio’s met een UCI label.

Gelderland is een grote provincie. Dat vertaalt zich ook in de omvang van de wielerpopulatie. Van de 849.000 wielersporters in Nederland komt 11% uit Gelderland. Daarmee staat Gelderland op de vierde plek van alle provincies in Nederland. Als we kijken naar het aantal wielerverenigingen in Gelderland en toertochten die voor wielrenners en mountainbikers worden georganiseerd dan scoort Gelderland zelfs nog hoger.
 
Naast de tochten in Gelderland die je kunt vinden in de kalender, zijn er ook prachtige routes voor mountainbike en wegfiets. Nieuwsgierig geworden? NTFU-leden vinden op Fietssport.nl meer dan 600 routes in Nederland, samengesteld door sportieve fietsers.
 


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer