NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Opgave tochten 2018-2019: de deadline nadert

dinsdag 5 september 2017
Om jouw tochten gepubliceerd te krijgen in de kalender, moet je ze vóór 20 november aanstaande aanmelden.
Dit doe je heel eenvoudig door te klikken op het icoontje met de 2 blauwe pijltjes achter de tocht van dit jaar. Alle gegevens worden dan automatisch meegenomen en je hoeft alleen maar te wijzigen wat nodig is. Vergeet niet de route te uploaden!
 

Zonder route geen publicatie in de kalender

De routes van vorig jaar worden niet meegenomen naar de tocht voor 2018, omdat die immers volgend jaar anders kunnen zijn. Voordat je de gegevens gaat bewerken, word je gevraagd om de routes te uploaden. Dit is noodzakelijk om te kunnen zien welke tochten er op dezelfde dag in dezelfde omgeving plaatsvinden.
Als je de route voor 2018 nog niet weet, geef dan de route van vorig jaar tijdelijk op of maak een schets op het landkaartje. Het gaat erom dat je als vereniging van elkaar een indruk krijgt in welk gebied er gefietst gaat worden. Alleen dan kun je contact met elkaar opnemen om eventuele knelpunten in de routes te bespreken. Zodra de definitieve routes bekend zijn, kun je de conceptroutes vervangen.
 

Zien wat andere verenigingen hebben aangemeld voor 2018

Ingelogd als vereniging op intranet kun je in de kalender kiezen om tochten te zien die plaatsvinden in 2018. Als je niet ingelogd bent als vereniging, zie je die tochten momenteel niet. Vanaf 1 januari 2018 wordt de kalender openbaar gemaakt voor alle bezoekers van www.ntfu.nl of www.fietssport.nl.
Je kunt nu via het intranet dus alvast kijken of er op jouw gewenste datum al een tocht van een andere organisatie in jouw buurt is aangemeld (mits de route geupload is).
 

Afstemming tochten met buurverenigingen

Als je ziet dat jouw route overlapt met een al ingevoerde route van een andere organisatie, neem dan contact op met die organisatie om afspraken te maken om de route te verleggen, naar een andere datum te gaan, samen te werken, etc.
De kalendercoördinator checkt voor december alle opgegeven tochten en routes. Als hij constateert dat er toch nog routes elkaar overlappen, stuurt hij een bericht naar de betreffende organisaties. De kalendercoördinator moet schriftelijk per e-mail een bevestiging krijgen van de afspraken met alle betrokkenen. Dus als de betreffende verenigingen geen problemen voorzien met tochten op dezelfde dag in hetzelfde gebied, kunnen er meerdere tochten plaatsvinden, mits er voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen worden.
Als er geen overeenstemming bereikt wordt, beslist de kalendercoördinator.
 

Extra Goed Geregeld Keurmerk

Als je de tocht verlengt, wordt de meeste informatie en specificaties meegenomen naar het nieuwe seizoen. In 2017 stonden de sterren nog in de kalender. Vanaf 2018 vervallen deze en worden ze vervangen door het beeldmerk ‘Extra Goed Geregeld’ als er in 2017 een kwaliteitsadviseur bij jullie geweest is die de tocht goedgekeurd heeft. Denk jij in aanmerking te komen voor het keurmerk? Vul voorafgaand aan de tocht de zelfcheck in via onze website.  Als jouw tocht aan alle criteria voldoet, komt er in 2018 een adviseur langs die de tocht meefietst en checkt of jullie het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ krijgen.
Meer informatie over het keurmerk lees je op intranet onder Tochten -> Kwaliteit / beoordeling.
 

Adverteren in de papieren kalender

Maar liefst 80% van de lezers kiest een toertocht uit de kalender op basis van de advertentie. Dus adverteren loont! Wil je een advertentie plaatsen in de papieren NTFU kalender 2018, dan kun je deze tot 1 december 2017 aanleveren. Mocht je deze deadline niet halen, neem dan alvast contact op met de vormgever om ruimte te reserveren.
Meer informatie over formaten, prijzen en aanleveren vind je hier.
 

Wijzigingen aanbrengen gedurende het seizoen

Het is altijd mogelijk om na 20 november wijzigingen aan te blijven brengen in aangemelde tochten. Echter voor datumwijzigingen moet er eerst een akkoord komen van de kalendercoördinator voordat dit verschijnt in de digitale kalender.
Voor de gedrukte versie van de kalender, gaan de gegevens eind november naar de vormgever/drukker, dus wijzigingen die je na die tijd aanbrengt, worden alleen nog online meegenomen.
 

Publicatie kalender 2018-2019

Vanaf 1 januari 2018 is de kalender door iedereen te  raadplegen op www.ntfu.nl/kalender en op fietssport.nl. Tot die tijd is hij alleen zichtbaar voor organisatoren die ingelogd zijn.
De gedrukte kalender verschijnt vanaf half februari 2018.

 

Handleiding tochtopgave

De handleiding voor een uitgebreide uitleg kun je hier downloaden. 
 

Vragen?

Voor vragen over de kalender kun je terecht bij Michelle Vaessen, mvaessen@ntfu.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
 
 
 


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer