NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Mergelheuvelland 2-daagse

donderdag 13 april 2017
De Zuid-Limburgse naam mergel komt voort uit het Romeinse “marga”. Een  lichtgele, kalkrijke en zachte steen. Gemakkelijk verwerkbaar en zacht. Dat kan niet gezegd worden van de Mergelheuvelland tweedaagse. 

De opeenvolging van heuvels in dit prachtige, groene, golvende landschap maakt  dat zelfs de meest geoefende fietser diep in de beugel moet gaan om de tocht tot een goed einde te brengen. En toch weerhoudt dit de wielertoerist er niet van om ieder jaar weer – traditiegetrouw in het 3de weekend van september - in grote getale naar het diepe zuiden af te zakken. De Mh2d staat immers garant voor een uitdagend en veeleisend parcours,  prachtige natuur en uiteraard Limburgse gezelligheid.

Ook in 2017 (33ste editie) staan de leden van fietsvereniging WTC Sint Geertruid, samen met de hulp van lokale verenigingen en meer dan 400 vrijwilligers, weer borg voor de organisatie. Start en finish zijn gelegen in  Libeek, een buurtschap bij Sint Geertruid, op een (mergel)steenworp van de Belgische grens. Die Belgische grens wordt tijdens het fietsevenement regelmatig overschreden en op die manier biedt de Mh2d het beste van twee werelden. De opeenvolging van pittige hellingen die we veelal kennen uit de Amstel Gold Race, alsook de prachtige vergezichten van de Belgische Voerstreek en het land van Herve (nieuw in 2017, de Belgische Oostkantons).

Om de deelnemers een mooi en onvergetelijk weekend te bezorgen, worden ieder jaar weer exclusieve en adembenemende (en dat mag u letterlijk nemen) routes uitgetekend. Veiligheid van de deelnemers en overige weggebruikers, alsook respect voor de omgeving staan centraal. Zeker. Maar ook plezier.

Eenmaal de mountainbike afgespoten en de koersfiets in het fietsenrek, worden de glazen gevuld en verbroederen mountainbikers met toerfietsers. Pijn en afzien maken plaats voor trots en voldoening. De tocht zit erop. De missie volbracht. Wieler-anekdotes worden geboren.  Voldoende voer voor straffe verhalen om de komende wintermaanden door te komen. Tafels en stoelen aan de kant. De band “Toutes Directions” zet de eerste tonen in. Ambiance verzekerd. Dansen op koersschoenen ? Het bestaat.

www.mh2d.nl


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer