NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Heeft Nederland de beste MTB-community van Europa?

maandag 23 januari 2017
In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 april vindt het ‘Take Care of Your Trails' weekend plaats. Voor het eerst werken mountainbike communities uit verschillende landen tegelijkertijd aan het repareren, onderhouden en bouwen van MTB-routes.

Competitie
Groepen uit o.a. Schotland, Polen, Denemarken, Tsjechië, Zweden, Spanje én Nederland beslissen in een vriendschappelijke competitie welk land de grootste en meest betrokken mountainbike community heeft. De uitreiking van de prijs vindt plaats op de IMBA Europe 2017 Summit in Portugal.

Aandacht voor onderhoud
Het ‘Take Care of Your Trails’ weekend wordt gecoördineerd door IMBA Europe, de overkoepelende belangenorganisatie voor Europese MTB’ers. Het evenement is gebaseerd op een succesvol programma uit Schotland waar vrijwilligers al langer werken aan hun eigen trails. Directeur Mark Torsius is onder de indruk van het aantal vrijwilligers en de extra promotie die deze weekenden in Schotland met zich meebrengen: “Wij denken dat een vriendschappelijke competitie veel bestaande onderhoudsgroepen helpt bij het promoten van hun goede werk en het werven van nieuwe vrijwilligers voor het onderhouden van lokale trails.”

Meld je aan
Ben jij lid van een onderhoudsgroep of werkt jouw vereniging regelmatig aan de plaatselijke MTB-route? Meld je dan aan voor het weekend. Lees hier meer informatie over het event of meld je direct aan via het online inschrijfformulier. Je kunt ook dit Nederlandse inschrijfformulier downloaden en opsturen. 

 


Tags: mountainbike | belangenbehartiging | trail update | Routes | natuur

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer