NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Veilig mountainbiken met Fiets-Fit

dinsdag 9 september 2014
Op 20 en 21 september start wielersportbond NTFU met alweer de 15e editie van Fiets-Fit, dé kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken. De cursus wordt steeds populairder; inmiddels heeft Fiets-Fit al bijna 7.000 beginnende fietsers opgeleid.

In 6 weken de basisvaardigheden onder de knie
Fiets-Fit is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus van wielersportbond NTFU voor racefietsen en mountainbiken. Deze najaarseditie staat in het teken van mountainbiken. Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in zes weken hun basisfietstechnieken en uithoudingsvermogen. Onder begeleiding van ervaren fietsers en instructeurs wordt aandacht besteed aan remmen, schakelen, stuurvaardigheid, klimmen, dalen, obstakels en andere techniek. Dit najaar worden er zo’n 70 Fiets-Fit mountainbiketrainingen verzorgd, verspreid door heel Nederland.

Veilig op pad
De NTFU is blij dat het aantal opstaplocaties en deelnemers blijft stijgen. “Zo zorgen we ervoor dat startende fietsers goed voorbereid en veilig op pad gaan. Ze leren naast het technisch goed fietsen ook hoe te rijden in een groep en hoe om te gaan met andere verkeersdeelnemers. Hiermee worden hopelijk een hoop ongelukken voorkomen”, aldus Bart van de Vossenberg, programmacoördinator Fiets-Fit. 

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 augustus jl. open. Via www.fiets-fit.nl kunnen fietsers zich aanmelden. Zij nemen dan deel aan zes trainingen en zijn tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade dankzij de unieke NTFU-verzekering.

Door de grote interesse voor Fiets-Fit is de inschrijving voor een aantal startlocaties nu al gesloten. Schrijf je dus snel in op een locatie bij jou in de buurt!

Meer informatie over Fiets-Fit is te vinden op www.fiets-fit.nl 
 


Tags: Clinic | Fiets-Fit | Training

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer