NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

MTB-clinics tijdens Omloop van Gorssel

donderdag 7 augustus 2014
WTC Gorssel organiseert op 17 augustus de 30e Omloop van Gorssel. Een NTFU Klassieker met weg- en MTB-tochten. Tijdens de Omloop worden MTB-clinics georganiseerd voor jeugd en dames.
 
Sinds een paar jaar organiseert Wieler Toer Club Gorssel, in samenwerking met Jan Weevers en de Rabobank, een MTB clinic speciaal voor de jeugd. Voor zowel kinderen die al mountainbiken als kinderen die het een keer willen proberen. Dit is elk jaar weer een groot succes. Na een ochtend lang samen met Jan op de MTB bezig geweest te zijn, stappen de kinderen enthousiast van hun fiets.
 
Jeugd
In een stukje bos bij “de Kleine Haar” en omliggend terrein gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag met fietsbeheersing. Het gaat erom dat ze lekker met de fiets bezig zijn en plezier beleven aan het fietsen. Door de oefeningen krijgen ze meer controle over de fiets en kunnen ze beter door het terrein komen. Dit versterkt het zelfvertrouwen en de fietsbeleving. Halverwege de clinic wordt er wat gegeten en gedronken. En aan het eind is er een herinnering voor alle deelnemers.
 
Dames
Dit jaar wordt voor het eerst ook een dames MTB clinic georganiseerd. Verzorgd door hetzelfde team van Jan Weevers. De damesclinic is een ontspannen en laagdrempelige clinic om de eerste tips en tricks van het mountainbiken te leren kennen. De damesclinic zal in de prachtige omgeving tussen “de Kleine Haar” en Harfsen worden gegeven.
 
In goede handen
Jan Weevers is een gelouterd mountainbiker. Hij heeft vele successen op zijn naam, waaronder Nederlands kampioen, 3e in de VTT (Tour de France voor MTB) en bondscoach Nederlands MTB-team tijdens de spelen in 2012. Momenteel is hij werkzaam bij Team Giant, waar hij de nieuwe talenten traint en begeleidt.
 
Beide clinics kunnen door bijdrages van sponsoren gratis worden aangeboden. Er moet wel vooraf ingeschreven worden via Mathieu de Waal, tel. 0570-789827 of e-mail mathieu.kh.dewaal@gmail.com. Ben je niet in het bezit van een MTB en wil je toch deelnemen aan een clinic? Geen probleem! WTC Gorssel heeft voor beide clinics een beperkt aantal leen-MTB’s beschikbaar. Geef bij het opgeven aan of je hier gebruik van wilt maken.
 
De clinics starten om 9:00 uur bij de Stayokay Gorssel en duren circa drie uur. Er is verkleed- en douchemogelijkheid en voldoende parkeerruimte.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl en Facebook
 


Tags: mountainbike | toertocht | Clinic | Training

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer