NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Lancering campagne ‘Gebruik je kop, helm op!’

vrijdag 18 april 2014
Elk jaar melden zich zo’n 4.200 wielrenners en 2.500 mountainbikers op de Eerste hulp-afdeling  van een ziekenhuis vanwege een ongeluk. Eén op de vijf moet zelfs behandeld worden voor hoofd- en hersenletsel. Dit zijn blessures waarvan de slachtoffers vaak langdurig hinder ondervinden. Daarom voert de NTFU in samenwerking met VeiligheidNL en KNWU de campagne ‘Gebruik je Kop, Helm op’. De campagne gaat zaterdag 19 april van start tijdens de Amstel Gold Race en attendeert wielrenners en mountainbikers erop dat ze altijd een helm moeten dragen om hoofdletsel te voorkomen, ook bij recreatief fietsen.

Draag een helm, voorkom hoofdblessures
In hun eentje of tijdens recreatieve tochten rijden mensen vaak nog zonder helm. Dat terwijl een ongeval ook dan kan gebeuren. Iedereen komt weleens een tak op de weg, een overstekende hond of plotseling openslaande autodeuren tegen. Redenen genoeg om de helm ook te dragen als je recreatief fietst en traint. Het dragen van een helm vermindert de kans op een hoofdletsel met maar liefst 35%. Als je hoofd na een val in contact komt met een ondergrond, vermindert een helm de gevolgen. Deze verdeelt de klap over een groter oppervlak en beschermt zo tegen oppervlakkig hoofdletsel. Lees meer tips over de aanschaf van een geschikte helm voor mountainbiken en wielrennen.

Kop van Jut
Bij de campagne wordt o.a. gebruik gemaakt van een Kop van Jut op toertochtevenementen. Door een klap op deze Kop van Jut te geven kunnen wielrenners en mountainbikers zelf zien wat de gevolgen van een val op je hoofd zijn als je geen helm draagt. Verder worden campagnematerialen als flyers, posters, spandoeken, digitale banners en nieuwsbrieven ingezet in o.a. de netwerken van de partners KNWU, NTFU en Shimano Benelux. Ook organisaties als ANWB, Hersenstichting Nederland, Rabobank en Alpe d’HuZes dragen het initiatief een warm hart toe.

www.gebruikjekop.nl


Tags: belangenbehartiging | veiligheid

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer