NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws » Blog NTFU   |  Inloggen

NTFU Blog
 
Welkom op het blog van de NTFU. Hier lees je verhalen en ideeën van NTFU-medewerkers en -vrijwilligers en op deze plek hopen we ook jouw reacties, verhalen en ideeën te vinden. Soms delen we plannen die reeds ver uitgewerkt zijn. Soms stellen we vragen waarop ook wij het antwoord nog niet weten. Maar altijd zijn we op zoek naar de verbindende factor: hoe kunnen we samen de mooie wielersport beleven.

Met vriendelijke groet,
Het NTFU team
 


Blogberichten
 

Blog: Sportieve schijn

vrijdag 2 oktober 2015
Blog: Sportieve schijn Nog niet zo lang geleden haalden ze er hun neus voor op, maar jongeren hebben inmiddels de e-bike ontdekt. De aanschaf van een brommer, scooter of auto is vele malen groter dan die van een e-bike, je bent sneller op je plek én je bent ook nog eens lekker groen bezig. Win-winsituatie toch?

Lees meer >>

Blog: De Echte Wielrenner

maandag 20 juli 2015
Blog: De Echte Wielrenner Op social media reageerde iemand op 'De echte wielrenner'-campagne met de tweet ‘De echte wielrenner wordt lid van een vereniging en rijdt hard op het afgesloten clubparcours. Op de openbare weg gedraagt hij zich.’ Ik werd getriggerd door deze tweet.

Lees meer >>

Sport en Provinciale Statenverkiezingen

maandag 16 maart 2015
Sport en Provinciale Statenverkiezingen Op 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Voor de sport niet onbelangrijk. Provincies houden zich o.a. bezig met de inrichting van de omgeving. En scheppen daarmee de voorwaarden voor sporten en bewegen!

Lees meer >>

Blog: Goed gedaan, jochie, van onze NTFU

maandag 1 december 2014
Blog: Goed gedaan, jochie, van onze NTFU Tijdens onze groepsritten gaat het meestal over fietsen. Tijdens een van de laatste ritten werd me het vuur aan de schenen gelegd over de meerwaarde van de NTFU. ‘Waar is die club nou eigenlijk voor nodig? Wat doe jij daar in Veenendaal nou eigenlijk voor ons?'

Lees meer >>

Blog: Navigeren met één pijl

maandag 20 oktober 2014
Blog: Navigeren met één pijl Zaterdag 11 oktober ging ik als deelnemer van start bij de Waypoint GPS ATB Marathon. De afstand van 130 km zorgde al voor wat spanning, maar dat ik de tocht alleen met een GPS-apparaat moest rijden, maakte me extra nerveus.

Lees meer >>

Blog: Buitenspelen in het bos

maandag 13 oktober 2014
Blog: Buitenspelen in het bos Zaterdag wilde ik ’s middags de MTB-route bij Zeist verkennen. Buienradar liet een naderend regenfront zien maar daar liet ik me, gemotiveerd als ik was, niet door afschrikken.

Lees meer >>

Blog: Put something exciting between your legs

dinsdag 16 september 2014
Blog: Put something exciting between your legs Tijdens mijn vakantie naar de Amerikaanse westkust stond ik regelmatig versteld van de Amerikaanse fietscultuur. Fietsen is in Chicago en San Francisco het domein van de hipsters.
 

Lees meer >>

Blog: Gooi maar van je af!

dinsdag 22 juli 2014
Blog: Gooi maar van je af! Zaterdag zat ik voor de TV een zeer boeiende etappe van de Tour de France te kijken. Het viel mij op dat de renners zich wel heel gemakkelijk ontdeden van allerlei ballast.

Lees meer >>

Blog: Meer letsel bij wielrennen?

donderdag 24 april 2014
Blog: Meer letsel bij wielrennen? Dinsdag 22 april publiceerde VeiligheidNL het rapport ‘Fietsbotsingen’. Daaruit blijkt dat het aantal wielrenners dat op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis beland de afgelopen jaren fors is gestegen.

Lees meer >>

Blog: Ergernis nummer 1: de wielrenner

donderdag 17 april 2014
Blog: Ergernis nummer 1: de wielrenner De wielersport is populair. En dan bedoel ik niet alleen bij de beoefenaar zelf. Ook journalisten hebben onze sport ontdekt. Berichten over ernstige ongevallen waarbij wielrenners betrokken zijn, wielrenners zonder bel als grootste ergernis, wielrennen als risicosport met kans op hersenletsel: als je de media moet geloven is wielrennen een gevaarlijke sport en ontbreekt het wielrenners aan fatsoen.

Lees meer >>

Blog: Mag het gewoon leuk zijn?

donderdag 17 april 2014
Blog: Mag het gewoon leuk zijn? Sport is een wondermiddel, de one-size-fits-all-oplossing voor elk denkbaar probleem. Om te zorgen dat iedereen kan blijven sporten in zijn favoriete omgeving werd dinsdag 8 april  de petitie 'Red de buitenrit' aangeboden in Den Haag. Mark Torsius verteld waarom het openhouden van paden zo belangrijk is en wat de kracht van sport is. 

Lees meer >>

Blog: Pump it up!

dinsdag 13 augustus 2013
Blog: Pump it up! Mountainbiken en kids, in theorie een logische combi maar in de praktijk nog niet vanzelfsprekend. Mountainbiken blijkt nog vooral een tweede sportcarrière te zijn en wordt vaak pas op iets latere leeftijd ontdekt. En dat is vreemd en jammer tegelijk. Want met zoveel verschillende disciplines binnen één sport zou het toch logisch zijn dat je tussen als die kids die voetballen en basketballen op straat of je voorbij zoeven op skates en longboards ook wat meer mountainbikertjes zou zien?

Lees meer >>

De jeugd van tegenwoordig

dinsdag 13 augustus 2013
De jeugd van tegenwoordig Ja hoor, ik hoor er nu ook bij: de doelgroep 50+. Ik vind het nog steeds moeilijk te aanvaarden, maar het is echt zo. In 1963 geboren en in 2013 is het dus bingo! Steevast krijg je dan de vraag: “Voel je je ook vijftig?” Ik probeer onder die discussie uit te komen door te stellen dat de ouderen van nu jonger zijn dan de vorige generatie op dezelfde leeftijd. Want toen mijn vader 50 werd, zat hij echt niet meer op een racefiets. Daar heeft hij overigens nooit op gezeten, maar dat terzijde. Een stoere stalen Batavus, die was van hem. Nu ik 50 ben, race ik nog vrolijk in de rondte. Wel wat blessuregevoeliger dan vroeger, maar toch. Dus de vijftiger van nu is anders dan die van de jaren tachtig, negentig; we worden jonger. Onlangs liet ik door de universiteit van Twente mijn leeftijd schatten op grond van mijn tweets. En wat denk je? 34 jaar! Het gaf me toch een goed gevoel. Gewoon nog piepjong dus.

Lees meer >>

Oorlog op het fietspad?

maandag 22 juli 2013
Oorlog op het fietspad? De afgelopen weken is er veel discussie geweest over wielrenners op het fietspad. Na twee ongevallen met dodelijke afloop in één weekend stond de telefoon bij de NTFU roodgloeiend. De grote kranten, landelijke en regionale omroepen besteedden aandacht aan de ‘asociale wielrenner’.

Lees meer >>

Schijnveiligheid

vrijdag 19 juli 2013
Schijnveiligheid Maak een nieuwe verkeersregel en alles is opgelost! Zo reageren we maar al te rap in Nederland. Ik geloof daar niets van, laat dat duidelijk zijn. We moeten samen ergernissen en onveilige situaties voorkomen, een extra verkeersregel roept alleen maar een volgende irritatie op.

Lees meer >>

Nieuwspoort

dinsdag 23 april 2013
Nieuwspoort De sociëteit van Nieuwspoort is de informele en exclusieve ontmoetingsplek voor journalisten, politici, voorlichters en lobbyisten. In dit hart van de politieke macht komen alle spelers van het politiek spel samen. Aldus de website van dit internationaal perscentrum. Niet direct een plek waar je medewerkers van een sportbond verwacht. Vanuit de ambitie om te groeien in onze rol van belangenbehartiger leek het ons toch zinvol om eens het licht op te steken in het Haagse en een workshop Public affairs te volgen. Spin doctors, lobbybureaus, inzet van sociale media, politieke ontmoetingsplaatsen, het passeerde allemaal de revue.

Lees meer >>

T wordt weer fietsweer!

donderdag 28 maart 2013
T wordt weer fietsweer! Daar gaat 'ie weer! Fiets uit de schuur en de weg op. Zon op je hoofd (helm) en hup in cadans. Heerlijk. Het kan echt niet lang meer duren, de lente. Dit weekend nog een klein sneeuwbuitje (!) en het is over. Het seizoen is bijna weer begonnen.

Lees meer >>

Zoek de uitdaging

maandag 18 februari 2013
Zoek de uitdaging Ieder heeft zo zijn eigen uitdagingen. In het werk, thuis of in relaties. Voel je vrij om je uitdaging te vinden, wil ik eigenlijk zeggen. Leg de lat daarbij hoog, maar niet te hoog. Wees reëel en laat je kansen op die manier tot werkelijkheid worden. En geniet van jouw uitdaging! Laat dus niet uitsluitend het eindresultaat de graadmeter zijn. Niet alles is immers te meten. En dat wat je wel kunt meten, zegt nog niet alles.

Lees meer >>

Zombie

maandag 18 februari 2013
Zombie Op het eerste gezicht vallen ze niet eens zo op. Ze zien er niet eng uit, sterker nog, qua uiterlijk zijn ze niet van ons te onderscheiden. Ze rijden op goed materiaal, in een soortgelijke outfit als wij en vaak dragen ze zelfs netjes een helm. Het onderscheid met andere fietsers zie je slechts van dichtbij. Handen met witte knokkels die venijnig het stuur omknellen. Een holle, bijna gehypnotiseerde blik in de ogen. Niet in staat tot ook maar enig sociaal contact met z’n directe omgeving. Volledig opgaand in z’n eigen wereldje waarin het draait om zo hard mogelijk te trainen.

Lees meer >>

NTFU biedt ook in 2013 zekerheid

vrijdag 21 december 2012
NTFU biedt ook in 2013 zekerheid Niets is zeker. Wat gebeurt er met uw ziektekostenpolis, uw hypotheekrenteaftrek, de energiekosten, de gemeentelijke belastingen, de WOZ-waarde, de studiefinanciering, de kinderopvang? Wie zal het zeggen? Je zou kunnen stellen: het enige wat zeker is, is uw fiets. Stap op en rij een flinke ronde. Voordelige en bovenal gezellige NTFU-toertochten blijven er ook in 2013. Dat is de eerste zekerheid die de NTFU u biedt.

Lees meer >>

Wielersport is dope!

donderdag 6 december 2012
Wielersport is dope! Het was half oktober en de wielerwereld stond in brand. Voor de media en sommige wielerliefhebbers een helse vuurzee, voor mij persoonlijk meer een klein bermbrandje. Armstrong werd gedegradeerd van held tot iets vies, tot een soort internationaal symbool van valsspelerij. Want Lance had de belangen van de wielersport immers verkwanseld. Wanneer de Rabobank ook nog eens aangeeft te stoppen met de profploeg zijn de rapen helemaal gaar.
Eerlijk gezegd snapte ik al die ophef niet. Hebben we collectief ons gezonde verstand verloren of zo?

Lees meer >>

Langer leven kost inspanning!

donderdag 6 december 2012
Langer leven kost inspanning! Ik lees graag korte stukjes. Vaak over sport, bewegen, sportmanagement. Dat soort onderwerpen. Nu viel mijn oog op de kop: ' Zes jaar langer leven door joggen'. We weten natuurlijk al veel langer dat bewegen goed is voor je gezondheid. Mits je het niet te gek maakt. Deens onderzoek heeft nu aangetoond dat je er ook daadwerkelijk langer door leeft.

Lees meer >>

Even geen Olympische Spelen in Nederland

maandag 19 november 2012
Even geen Olympische Spelen in Nederland Jammer. Geen Olympische Spelen in Amsterdam. Het wordt allemaal veel te duur. En in deze tijd van bezuinigen kunnen we ons niet wagen aan dergelijke dure evenementen. Veel te link, denken Rutte en Samson. NOC*NSF zal op de Algemene Vergadering bij monde van voorzitter Andre Bolhuis het regeringsstandpunt onderschrijven.

Lees meer >>

Een fusie met de KNWU?

donderdag 15 november 2012
Een fusie met de KNWU? Regelmatig wordt mij gevraagd waarom de NTFU en de KNWU niet fuseren. Twee aparte sportbonden voor dezelfde sport is namelijk de grootste onzin, zo stelt men.
Natuurlijk. Fietsen is fietsen. En in één organisatie zouden we misschien wel meer kunnen betekenen voor de wielersport. Dus waarom niet?
Dat zal ik proberen uit te leggen. Het antwoord is mijns inziens simpel: De sporten liggen te dicht bij elkaar. Er heerst spanning en cultuurverschil. Daarom is een fusie op dit moment niet haalbaar, en daarom zouden we dat ook niet moeten willen forceren.

Lees meer >>

Er wordt te vaak gelogen

woensdag 11 januari 2012
Er wordt te vaak gelogen Er wordt te vaak gelogen. Vooral in de wielersport. Let wel: Ik heb het over de profs. Liegen over het gebruik van doping. Dat bedoel ik. En als je te vaak liegt, dan bestaat de kans dat je moet gaan uitleggen dat je een keer niet liegt. De omgekeerde wereld dus. En als je een keer zo'n imago hebt, dan kom je er niet zo makkelijk meer van af. Kortom: het imago van het professionele wielrennen op dit moment.

Lees meer >>
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer