NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » NTFU voor jou » Onderdelen van de NTFU   |  Inloggen

Fietsvrouwen
 
Fietsvrouwen.nl is onderdeel van de NTFU. Fietsvrouwen is een platform voor sportieve vrouwen die informatie zoeken over fietsen.
Je vindt er damestochten, fietsverenigingen die een specifiek aanbod voor dames hebben, clinics, workshops, routes, recepten en nog veel meer.

De NTFU is er voor alle fietsers, maar de mannen voeren nog steeds de boventoon in fietsland. Met Fietsvrouwen.nl willen wij een impuls geven aan het damesfietsen. Fietsvrouwen.nl is er voor alle sportieve dames die op een recreatieve manier willen fietsen, van beginner tot gevorderd, op de racefiets, mountainbike of andere sportieve fiets.

 
 


Start2Bike
 
Start2Bike ondersteunt beginnende wielersporters bij het aanleren van de basisvaardigheden van het racefietsen of mountainbiken. Twee keer per jaar, in april en oktober, kunnen beginnende wielersporters deelnemen aan  een serie van vier trainingen. Afhankelijk van het seizoen worden weg- en/of mountainbiketrainingen aangeboden. Onder begeleiding van goede trainers wordt tijdens deze trainingen op verantwoorde wijze gewerkt aan techniek en conditie. Anders dan bij bijvoorbeeld hardlopen blijft de belasting van de gewrichten beperkt. Daardoor is Start2Bike ideaal voor sporters met een blessure. De trainingen worden verzorgd op verschillende plaatsen in Nederland en starten bij een NTFU-vereniging of fietswinkel.
Door mee te doen aan Start2Bike wordt voor veel beginnende wielersporters de drempel verlaagd om lid te worden van een vereniging.

Kijk voor meer informatie en startlocaties op www.start2bike.nl.
 

Wanneer jouw vereniging als startlocatie mee wil doen aan Start2Bike, neem dan contact op met het Uniebureau. 

 


Singletracks mountainbiking
 
Singletracks is het mountainbike-platform van de NTFU. Op singletracks.nl vinden mountainbikers alle informatie over de recreatieve mountainbikesport in binnen- en buitenland.


Belangenbehartiging
De NTFU behartigt ook de belangen van mountainbikers en mountainbikeverenigingen in Nederland. Door ons in te zetten voor verantwoord mountainbiken en een betere samenwerking en afstemming met terreinbeherende organisaties, streven we naar een beter mountainbikeklimaat in Nederland. De NTFU ondersteunt verenigingen door hen te adviseren bij het organiseren van mountainbikeactiviteiten of de aanleg van mountainbikeroutes. Waar nodig zullen we ook op bestuurlijk niveau of in de media onze stem laten horen om het belang van een ieder die de mountainbikesport een warm hart toedraagt te behartigen. Maar we stimuleren ook een actieve rol van mountainbikers zelf door bijvoorbeeld eens mee te werken aan het onderhouden of verbeteren van deze mountainbikeroutes.
De NTFU is aangesloten bij IMBA (International Mountain Bicycling Association).

Meld je aan voor de Singletracks e-zine en ontvang zes keer per jaar het NTFU-mountainbikenieuws in je mailbox!

 
 


Fiets & Geniet
 
Veel Nederlanders beoefenen de fietssport. Op racefiets, mountainbike maar zeker ook op hybride fiets of trekking fiets. Voor deze laatste twee fietsers heeft de NTFU op de pagina Fiets & Geniet interessante informatie verzameld.
Zo bestaat er binnen veel NTFU-verenigingen de mogelijkheid om onder begeleiding samen recreatieve fietstochten te fietsen. De begeleiders stippelen iedere week een tocht uit, waarbij een gezellige pauze met een kopje koffie of boterham zeker niet ontbreekt.
Ook zijn er vele mooie recreatieve toertochten in het land die jaarlijks worden gebundeld in o.a. de NTFU Fietsmeerdaagse Kalender.

Bezoek voor meer informatie de pagina Fiets & Geniet of lees in Fietssport Magazine de rubriek Fiets & Geniet.

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer