NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Kalender » Kalender » Brevetten   |  Inloggen

Klimmersbrevet
 
Het idee om een Klimmersbrevet in het leven te roepen ontstond in 1986. Destijds was het opnemen van heuvels in het parcours van toertochten nog lang niet zo vanzelfsprekend als nu. Tochten die zijn geselecteerd voor het Klimmersbrevet hebben een afstand tussen de 180 en 250 km. Om in aanmerking te komen voor het Klimmersbrevet dien je in een tijdsbestek van 3 jaar tenminste 8 tochten uit de kalender van het N.K.C. te volbrengen.
 


Superklimmersbrevet
 
Voor diegenen die het Klimmersbrevet reeds behaald hebben, bestaat de mogelijkheid in het bezit te komen van een Superklimmersbrevet. Je dient dan in een tijdsbestek van 4 jaar de nog niet verreden tochten van het Klimmersbrevet te volbrengen.
 


Brevet des Cyclistes
 
Om voor het Brevet des Cyclistes in aanmerking te komen dien je, in een tijdsbestek van 3 jaar, tenminste 10 tochten uit de ‘Brevet des Cyclistes’ kalender van het N.K.C. te volbrengen. Tochten die zijn geselecteerd voor het Brevet des Cyclistes hebben een afstand tussen de 100 en 160 km.

Op www.klimmersbrevet.nl vind je de actuele lijsten met geselecteerde tochten.

Het Klimmersbrevet, het Superklimmersbrevet en het Brevet des Cyclistes worden georganiseerd door het Nederlands Klimmers Comité (N.K.C.).
 


Randonneurs Brevetten
 
Voor wie graag een paar kilometer meer wil fietsen zijn er de Randonneurs Brevetten ( Brevets Randonneurs Mondiaux) afgekort BRM. Vanuit een aantal plaatsen in Nederland worden tochten georganiseerd van 200, 300, 400 of 600 kilometer en een keer per jaar 1.000 kilometer of meer. Na het volbrengen van een complete serie ontvangt men een zogenaamde Superrandonneurs-medaille.

De focus voor de meeste langeafstandsfietsers ligt op Parijs-Brest-Parijs. Een groot vierjaarlijks evenement over 1.200 kilometer met ruim 5.000 deelnemers. 

Meer informatie op is te vinden op  www.randonneurs.nl
of een mail naar audax@randonneurs.nl
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer